Država najpoželjniji šef

Na natječaj za 70 policajaca prijavilo se 2640 kandidata

Gospodarstvo / Flash | 19. 09. 2016. u 06:37 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na natječaj za prijam 70 kadeta Granične policije BiH stiglo je čak 2640 prijava, što znači da je u prosjeku na jedno radno mjesto konkuriralo 38 kandidata. Ovi podaci jasno pokazuju na to da je država i dalje najpoželjniji “šef”, ali i na veliku nezaposlenost.

Iz Granične policije kažu kako Povjerenstvo za izbor radi na pregledanju prijava, piše Glas Srpske.

''Kandidati koji ne ispunjavaju uvjete natječaja ili su njihove prijave nepotpune ili nepravodobne bit će obaviješteni i imaju pravo prigovora ravnatelju Granične policije'', istaknuli su iz Granične policije.

Naglasili su da će Povjerenstvo nakon razmatranja prigovora i donošenja odluke odrediti datum početka testiranja kandidata koji su ispunili sve uvjete.

''Kandidati će o testiranju biti obaviješteni telefonski, na internet-stranici Granične policije BiH i na oglasnim pločama organizacijskih jedinica'', istaknuli su iz Granične policije. Kandidati će polagati test općeg znanja, fizičke sposobnosti, psihotest te obaviti liječnički pregled i intervju.

Granična policija je na kraju prošle godine imala 2182 službenika, među kojima su 1964 policajca, 150 radnika, 52 državna službenika i 16 pripravnika. Iz ove instituciji su istaknuli kako je pravilnikom o unutarnjoj organizaciji predviđeno 2646 zaposlenih i da je prazno 480 radnih mjesta. Granična policija je za bruto plaće u 2015. godini utrošila 49,65 milijuna maraka.

Kopirati
Drag cursor here to close