Sigurno pada rekord

Na Makarskom primorju ljetuje gotovo 55 tisuća turista

Gospodarstvo / Flash | 22. 07. 2017. u 13:03 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Makarsko primorje trećeg vikenda u srpnju ugošćuje gotovo 55 tisuća gostiju, a popunjenost smještajnih kapaciteta bolja je nego u isto vrijeme lani.

Treći srpanjski vikend u znaku je smjene turista, no brojniji su dolasci gostiju, popunjenost smještajnih kapaciteta bolja je nego u isto vrijeme lani, doznaje se od Tončija Lalića, direktora Turističkog ureda Makarske gdje je oko 14 tisuća gostiju.

Baška Voda, prema riječima direktora TZ Ante Jurišića ugošćuje gotovo 10.000 turista ili 15 posto više nego lani.

U Brelima je gostiju kao i prošle godine, doznaje se od direktorice TZ Valentine Vitković, jer hotel Berulia, gdje se radi temeljita obnova objekta, kako bi poslovao s četiri zvjezdice, još nije gotova pa nije primio prve goste. Vrlo dobra sezona je i u Tučepima, Podgori i ostalim mjestima.

Zbog velike ljetne smjene gostiju promet je znatno pojačan na državnoj cesti D8 gdje se vozi u dugim isprekidanim kolonama i čestim zastojima, a na prilazima Makarskoj stvaraju se također kolone vozila pa promet regulira policija, javlja Hina.

Znatno je povećan promet i na putnim pravcu Makarska – Vrgorac kao i brzoj cesti od Baškog Polja do tunela Sveti Ilija u Bastu te dalje do autoceste kod Zagvozda. Gužve u prometu stvaraju se na naplatnim kučicama na izlazu s autoceste kod Zagvozda te naplatnim kućicama kod biokovskog tunela gdje su kolone vozila duge oko dva kilometra.

Trajekt na liniji Makarska – Sumartin u prve dvije dopodnevne plovidbe nije uspio ukrcati sva vozila i putnike prema Braču koji su ostali čekati prvu poslijepodnevnu plovidbu.
Na liniji Drvenik – Sučuraj od jutros plove dva trajekta, a čekanje na ukrcaj u Drveniku je oko sat vremena kao i na otoku Hvaru.

Autobusi kojih oko stotinu dnevno stiže i polazi s makarskog Autobusnog kolodvora popunjeni su u dolasku i odlasku pa je slobodnih mjesta tek na linijama do Omiša, Splita i Dubrovnika.

Kopirati
Drag cursor here to close