Nije se javio

Mostarskoj Inspekciji još uvijek nepoznat investitor radova na Bunici

Gospodarstvo / Flash | 22. 01. 2016. u 09:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Investitor radova na gradilištu na kojemu su trebale niknuti vikendice u mostarskom Malom polju još uvijek nije poznat građevinskoj inspekciji Grada Mostara. Gradilište je zatvoreno nakon reakcije mještana koji su digli glas protiv uništavanja rijeke Bunice i lokalnog puta.

''To je gradilište zapečaćeno i zatvoreno i nemamo informacija da se išta radi. Zamolili smo mještane, pošto mi ne možemo obilaziti svaki dan gradilište, ako bude bilo kakvog nastavka radova da nas obavijeste'', rekao je za Bljesak.info Hilmo Đidelija šef Službe za inspekcije poslove Grada Mostara.

Postupak protiv NN

Đidelija je rekao kako zabrana traje dok investitor ne pribavi odobrenje. Međutim, investitor je Gradskoj inspekciji skoro dva mjeseca nakon zatvaranja gradilišta ostao nepoznat.

''Zapečatili smo gradilište dok se ne pojavi investitor. Nama nije poznat investitor, a službeno investitor se mora potpisati na zapisnik'', rekao je Đidelija.

Đidelija kaže kako im se investitori dosad nisu htjeli pojaviti i jednim djelom zbog kazni.

''Mi kad vodimo postupak mi pozivamo investitora da se javi, a ako se on ne javi onda postupak vodimo na NN dok se ne pojavi investitor. Investitori obično bježe zbog kazni i svega ostalog'', objašnjava Đidelija.

Iz Inspekcije nam je rečeno kako će se na Bunici radovi nastaviti kad investitori pribave odobrenje i kad ono postane pravomoćno.

Vrelo Bunice s jezerom hidrološki rezervat prirode

Radovi na ovom gradilištu su zatvoreni u studenom, a dok su trajali mještani ovog naselja su rekli kako je korito Bunice suženo je za 6 metara. Zbog toga mještani ovog naselja strahovali su i zbog mogućih poplava.

Ono što je najvažnije istaknuti je da je Vrelo Bunice s jezerom hidrološki rezervat prirode koji je zakonom zaštićen. Bunica je bila dosad netaknuti biser prirode, te jedina rijeka u BiH u koju se nije ulijevala kanalizacija.

Važno je istaknuti kako je voda iz Bunice pitka, te kako se radi o rijeci koja u kojoj se nalaze ogromne količine joda.

Kopirati
Drag cursor here to close