Započeli radovi

Mostarci oprez: Nova regulacija prometa kod montažnog kružnog toka

Gospodarstvo / Flash | 16. 03. 2016. u 08:30 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Započeli su radovi i iscrtavanje signalizacije na križanju ulica Stjepana Radića i Kralja Tvrtka na montažnom kružnom toku, koje je u ponedjeljak odgodila bura.

Radnici su u utorak iscrtavali horizontalnu signalizaciju, a najavljeno je i postavljanje vertikalne signalizacije u skladu sa istraživačkim projektom Građevinskog fakulteta.

Policajci su prije početka radova 'premjestili' taksiste, čija stajališta više neće biti na ovoj dionici.

Podsjetimo, početkom veljače na raskrižju ulica Kralja Tvrtka i Stjepana Radića u Mostaru, na kojem je postavljen toliko puta demontirani montažni kružni tok,  Građevinski fakultet Sveučilišta u Mostaru, postavio je opremu za analizu prometa.

Na prometnicu je postavljeno brojilo prometa tipa MC 5600 (postavljene na kolnike privoza raskrižju) i  kamera s pripadajućom opremom na stup rasvjete, a uz odobrenje Grada Mostara.

Navedena oprema, kroz istraživački projekt, služi za prikupljanje podataka o prometnom opterećenju, raspodjeli prometnog opterećenja, dužini kolone nakupljanja vozila, mjerenju vremenskih praznina, vremenu čekanja i ostalih ključnih parametara za kalibraciju kružnih raskrižja u BiH.

Prema glavnom projektu na predmetnoj lokaciji predviđeno je jednotračno urbano malo ''kvazi'' kružno raskrižje s dodatnim trakom za desna skretanja iz smjera sjevera, u ulici Kralja Tvrtka.

Kopirati
Drag cursor here to close