Tako se to radi

Moratorij na zapošljavanje do sada dao ozbiljne uštede

Gospodarstvo / Flash | 20. 01. 2016. u 07:27 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković kazao je da je moratorij na zapošljavanje u organima uprave, kantonalnim javnim organizacijama, upravama, ustanovama i poduzećima, koji je Vlada KS donijela u svibnju mjesecu prošle godine, do sada dao ozbiljne rezultate.

Zbog toga je Vlada KS-a na jednoj od posljednjih sjednica usvojila Zaključak o moratoriju na zapošljavanje bez prethodne suglasnosti Vlade KS-a do 31. prosinca 2016. godine.

Konaković je također istaknuo da je u posljednje dvije godine broj osoba koje se financiraju iz proračuna smanjen za 700, uz činjenicu da je u međuvremenu zaposleno oko 250, što ipak pokazuje ozbiljnu kontrolu zapošljavanja.

''Racionalizacijom se prave ozbiljne uštede koje, naravno, ostavljamo na raspolaganje tim resorima u kojima se rezovi i naprave'' pojasnio je.

Govoreći o ugovorima u djelu, Konaković je kazao da se od sada samo uz suglasnost Vlade KS-a mogu angažirati novi uposlenici, a na povremenim i privremenim poslovima samo uz suglasnost resornog ministra o čemu se izvještava Vlada KS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close