Kriza čini svoje

Ljubuška tržnica: Zarada se prepolovila u odnosu na neka dobra stara vremena

Gospodarstvo / Flash | 30. 01. 2014. u 13:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ni niske jutarnje temperature nisu spriječile brojne prodavače da dođu sa svojim proizvodima na ljubušku tržnicu. Prodavači su izložili povrće, voće, obuću, odjevne predmete nadajući se kupcima i, naravno, dobroj prodaji.

U razgovoru se doznaje da je, unatoč dobroj ponudi, prodaja opala, a razlog tomu je, kako oni to zovu – ‘kritičan datum’. Naime, prvi mjesec za prodaju je uvijek najkritičniji, a besparica se tada najviše osjeti.

No, ipak općenito gledajući, zadovoljni su svojim poslovanjem, iako se, realno govoreći, u odnosu na neka prijašnja bolja vremena zarada prepolovila.

Prodavačica Mira Rašić istaknula je da je zadovoljna prodajom svojih proizvoda koje već dugi niz godina svako jutro svježe donosi na tržnicu i prodaje svojim kupcima. Rekla je i da bilježi prodaju te da ne vidi njezino veliko opadanje. I kod nje je u prvom mjesecu prodaja slabija, ali, ipak, može se ponešto i zaraditi.

“Prodajem najviše zelenje, i to zelenu salatu, špinat, blitvu… Moji proizvodi su svježi i domaći, a cijene realne, stoga prodaja dobro napreduje i ja sam zadovoljna”, ističe prodavačica Mara.

Kad su u pitanju cijene proizvoda na tržnici, one se u zadnje vrijeme nisu bitnije mijenjale. Tako se, primjerice, cijena luka i krumpira kreće od 1 do 1,50 maraka po kilogramu.

Kilogram kupusa može se pronaći već za 70 feninga, i on je jedan od onih s liste najtraženijih proizvoda. Od ostalih proizvoda možemo istaknuti brokulu za koju treba izdvojiti i do 4 marke po kilogramu, cijena zelene salate je 3 marke, mrkvu možete pronaći za 2 marke, a poriluk za 3 marke, …

Iako je kriza u zadnje vrijeme učinila svoje te se odrazila na prodaju na tržnici, prodavači su, ipak, zadovoljni prodajom. Vjeruju svojim stalnim kupcima i nadaju se da će se i u budućnosti njihov rad i trud isplatiti.

Kopirati
Drag cursor here to close