Domaće

Ljubuška tržnica: Kupci dolaze i iz Hrvatske, nadamo se boljim vremenima

''Trudimo se našim kupcima ponuditi svježe voće i povrće i ostale proizvode, a oni nisu samo tu zbog kupnje. Često ''proćakulamo'' o nekim zanimljivim i aktualnim temama'', kaže Bebek.
Gospodarstvo / Flash | 09. 06. 2020. u 19:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije nepoznanica da se na ljubuškoj tržnici nude raznoliki proizvodi, a prodavači, bilo ljeto ili zima, čekaju svoje vjerne kupce koji od njih kupuju domaću robu.

Pamte neki od njih i bolje dane, ali na odustajanje od prodaje i ne pomišljaju. Među njima je i Mijo Bebek, koji je u ovom poslu već godinama, iako je prije ljubuške tržnice njegovo odredište bila ona u Čapljini.

Foto: Dnevni list / Tržnica u Ljubuškom

Pristojna zarada

''Nastavio sam obiteljsku tradiciju bavljenja poljoprivredom, a u tome mi pomaže i moja obitelj. Možemo pristojno zaraditi, bez obzira na to što vremena nisu najidealnija. Spašavaju nas, a što drugo, nego kvalitetni proizvodi'', kaže Bebek za Dnevni list.

Tržnica je, govori nam, oživjela nakon pandemije koronavirusa, a kupaca ima čak i iz Hrvatske.

''Nadamo se da su nedavni tužni prizori iza nas te da nas čekaju bolja vremena i ustaljen raspored na koji smo navikli'', navodi Bebek, dok čekamo da nam prezentira bogatu ponudu na svom štandu.

Proćakulamo

Kod njega trenutačno možete pronaći bijeli luk po cijeni od 6 KM po kilogramu, crveni luk, tikvice i krastavce za 2 KM, dok je cijena paprika 4 KM, a rajčica 3 KM. Za isti iznos možete kupiti i blitvu, raštiku te kelj, mahunu za 6, a krumpir za 1,50 KM ili za 1 KM ako je riječ o prodaji u gajbama.

Foto: Dnevni list / Tržnica u Ljubuškom

Ako vas, pak, zanima voće, trešnje i jagode se prodaju po cijeni od 4 KM, višnje i breskve po 3, kajsije po 5, a u ponudi je i med koji možete kupiti za 15 KM po kilogramu. Bebek kupcima nudi i bučino ulje koje se prodaje po cijeni od 30 KM, dok maslinovo košta 20.

''Trudimo se našim kupcima ponuditi svježe voće i povrće i ostale proizvode, a oni nisu samo tu zbog kupnje. Često ''proćakulamo'' o nekim zanimljivim i aktualnim temama. Radni dani su nam uvijek zanimljivi'', govori Bebek te zaključuje kako i u najtežim situacijama ne treba odustati, jer uvijek se nađu oni koji znaju nagraditi trud i zalaganje svakog prodavača.

Kopirati
Drag cursor here to close