Radni sastanak

Livno: Kako povećati proizvodnju ovčjeg mlijeka

Gospodarstvo / Flash | 02. 06. 2017. u 11:21 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstava Hercegbosanske županije (HBŽ) održalo je radni sastanak s predstavnicima proizvođača/prerađivača mlijeka i proizvođačima ovčjeg mlijeka, priopćeno je u petak iz Službe za odnose s javnošću te županije.

Na sastanku se razgovaralo o stanju u ovčarskoj proizvodnji s posebnim osvrtom na proizvodnju ovčjeg mlijeka i mogućnostima povećanja proizvodnje ovčjeg mlijeka, kao neizostavne sirovine za proizvodnju livanjskog sira.

Predstavnici mljekara su iskazali interes za otkup ovčjeg mlijeka i ponudili otkupnu cijenu od 1,20 KM po litri.

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstava, u 2017.godini, planira kroz Program poticaja u poljoprivredi, poticati ovčje mlijeko u iznosu 1,00 KM po litri. Kada se ovim iznosima pridoda i iznos poticaja u visina od 0,30 KM po litri, prema Odluci o usvajanju Programa utroška sredstava za poticaje iz Federalnog Proračuna, cijena proizvedene litre ovčjeg mlijeka sa poticajnim sredstvima, iznosila bi 2,50 KM po litri.

Proizvođači ovčjeg mlijeka, iskazali su interes za ovaj prijedlog i zahvalili se resornom ministru, na iskazanoj potpori za ovu proizvodnju.

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, sačinilo je Upitnik za proizvođače ovčjeg mlijeka, koji su zainteresirani za mužnju ovaca i za predaju proizvedenog mlijeka registriranim prerađivačima mlijeka koji se može preuzeti prostorijama Ministarstva ili na službenim stranicama Vlade HBŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close