Lažni emailovi

Litvanac prijevarom izvukao iz Googla i Facebooka 100 milijuna dolara

Gospodarstvo / Flash | 28. 04. 2017. u 20:57 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google i Facebook potvrdili su da su postali žrtve navodne prijevare u iznosu od oko 100 milijuna dolara.

U ožujku je objavljeno da je jedan Litvanac optužen u slučaju prijevare "dvije Internet kompanije sa sjedištem u SAD-u" koje tada nisu imenovane, izvještava BBC.

Ove dvije kompanije su navodno na prijevaru prebacile više od 100 milijuna dolara na bankovne račune navodnog prevaranta.

Fortune je 27. travnja objavio da su žrtve Facebook i Google.

Muškarac koji je optužen da stoji iza prijevare, 48-godišnji Evaldas Rimasauskas, pretvarao se da je kompanija sa sjedištem u Aziji i varao je kompanije najranije od 2013. do 2015. godine.

''Lažni emailovi slani su zaposlenicima i agentima prevarenih kompanija, koji su redovno obavljali multimilijunske transakcije s ovom azijskom kompanijom'', priopčilo je u ožujku američko ministarstvo pravosuđa.

Kako je priopćilo ministarstvo, ovi emailovi su dolazili od tobožnjih zaposlenika firme sa sjedištem u Aziji, s email adresa koje su dizajnirane da izgledaju kao da dolaze od kompanije.

Ministarstvo je optužilo Rimasauskasa za lažiranje faktura, ugovora i pisama "koji su lažno izgledali kao da su ih pripremili i potpisali zaposlenici i agenti prevarenih kompanija".

Kopirati
Drag cursor here to close