Vlada ne odustaje!

Lakić: Vlada FBiH je opredijeljena da spasi firmu Zrak d.d.

'Vlada FBiH neće odustati od firme Zrak d.d. i nastojat će da radi na njenom oporavku
Gospodarstvo / Flash | 21. 06. 2023. u 14:46 Bljesak.info
Vlada FBiH je opredijeljena da spasi firmu Zrak d.d.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Vedran Lakić izjavio je nakon današnje sjednice u Sarajevu da je Vlada FBiH opredijeljena da pokuša spasiti firmu Zrak d.d.

Istaknuo je da je odlučeno da se Vlada FBiH upiše kao povjeritelj u dugovanja koja Zrak ima i postane dio stečajnog vijeća.

''Neslužbeno smo saznali da bi stečajni sudac mogao odlučiti da Zrak ide u stečaj'', naveo je Lakić.

Pojasnio je da su razlozi za to što opunomoćenik firme - odvjetnik koji je uputio žalbu prvostupanjskom organu - nije opunomoćen od strane ovlaštene osobe, odnosno direktor Zraka nije upisan u registar privrednih društava kao zakonski predstavnik poduzeća.

''Vlada FBiH neće odustati od firme Zrak d.d. i nastojat će da radi na njenom oporavku'', rekao je Lakić.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, ministar je naglasio da Federacija BiH nema interes da formira novo poduzeće za promet plinom i da očekuje da se tekst zakona o gasovodu Južna interkonekcija uskoro nađe na sjednici Vlade.

Podsjetimo, više od 50 radnika sarajevskog poduzeća "Zrak", koje je od travnja pod stečajem, dobilo je otkaze na osnovu prvostupanjske presude, nakon čega je došlo do verbalnog sukoba, pa su stigli i policija i Hitna pomoć, izjavio je predsjednik Sindikata "Zraka" Amir Demirović prošli tjedan.

Tada je i federalni premijer Nermin Nikšić rekao kako će učiniti sve od sebe da se spasi kompanija „Zrak“ nakon okončanja sastanka s predstavnicima uprave poduzeća i Sindikata.

Kopirati
Drag cursor here to close