Sastanak

Kordić i Marić o zaštiti mostarkih platana

Kordić i Marić upoznali su tako veleposlanicu i s projektima čija je realizacija u tijeku ili su dogovoreni s pojedinim veleposlanstvima u BiH.
Gospodarstvo / Flash | 17. 12. 2021. u 11:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanica Republike Austrije u Bosni i Hercegovini Nj.E. Ulrike Hartmann, susrela se danas u Gradskoj vijećnici s gradonačelnikom Mostara Mariom Kordićem i predsjednikom Gradskog vijeća Grada Mostara Salemom Marićem.

Također, bilo je riječi o načinjenim pomacima u Gradu od izbora do danas, te o planovima moguće suradnje Grada Mostara i Veleposlanstva Republike Austrije u Bosni i Hercegovini.

Kordić i Marić upoznali su tako veleposlanicu i s projektima čija je realizacija u tijeku ili su dogovoreni s pojedinim veleposlanstvima u BiH. U tom kontekstu tako se razgovaralo o projektima koje bi se u Mostaru mogli realizirati i uz podršku Veleposlanstva Austrije u BiH.

Veleposlanica je na kraju razgovora izrazila spremnost na suradnju s Gradom Mostarom u okviru projekata kulture i know-how-a na polju zaštite stabala, konkretnije o mogućnosti suradnje sa Lutkarskim pozorištem i Lutkarskim kazalištem, te o spašavanju, zaštiti i revitalizaciji mostarskih platana.

Inače, veleposlanica Republike Austrije sastala se i sa predsjednikom Vlade HNŽ, Nevenkom Hercegom.

Naglasak današnjega posjeta austrijske veleposlanice u BiH NJ.E. dr. Ulrike Hartmann predsjedniku Vlade HNŽ bio je na općemu stanju u državi, osobito na aktualnoj političkoj krizi, pitanju reforme Izbornoga zakona, legitimnog zastupanja konstitutivnih naroda na svim razinama vlasti te refleksiji svih tih problema na niže ustrojbene jedinice, od županija do gradova i općina.

Herceg je istaknuo kako usložene političke prilike na izravan način utječu na sve segmente života građana te je nužno tražiti rješenja kroz stalan dijalog i kompromise.

''Kao jedan od ključnih izazova koji stoje pred BiH, uz ustavne reforme, je Izborni zakon i potreba njegove izmjene što je temeljni preduvjet da se konačno otkloni mogućnost da jedan narod drugome bira legitimne predstavnike. Odlaganje izmjena Izbornog zakona i neimplementiranje odluka Ustavnog suda dodatno usložnjava političke prilike i usporava cjelokupni razvitak BiH, čak i, otvoreno govoreći, dovodi u pitanje opstanak ovoga društva kao takvoga", poručio je Herceg.

Kopirati
Drag cursor here to close