festival hrane

Konjic postaje oaza dobrog okusa: Otvoren Konjic Food Fest

Gospodarstvo / Flash | 05. 10. 2016. u 16:19 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedmi Međunarodni festival hrane 'Konjic Food Fest' svečano je otvoren danas u Konjicu.

Festival su organizovali općina Konjic, Savez poljoprivrednih udruženja te općine, agencija Prvi korak, TZ HNŽ, firma 'TOFI'' i Centar za edukaciju Gastroid, a relizovan je pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a.

Nakon svečanog čina otvaranja festivala, Emir Bubalo, načelnik te općine, kome su birači općine Konjic na lokalnim izborima održanim 2. listopada, povjerili još jedan mandat, uručio je zahvalnice za pomoć i organizaciju tog festivala.

Otvaranju sajma, pored čelnika općine Konjic, nazočili su i ministri iz Vlade HNŽ-a, kao i prijatelji Festivala, predstavnici Kraljevine Norveške, VNR- Privrednog Norveškog Vijeća.

Na sajmu koji traje do 6. listopada biti će prezentirani poljoprivredni proizvodi, prerađevine i kulinarska umijeća na zadane teme.

Po završetku zajma, nakon proglašenja pobjednika, te dodjele diplome i nagrada, biti će upriličen i okrugli stol na temu 'Lokalna namirnica kao osnovna sirovina u gastronomiji, povezivanje poljoprivrednih proizvođača i vlasnika ugostiteljskih objekata, finger food'.

Kopirati
Drag cursor here to close