Javna nabava

Kako je Vidić umalo kupio bager?

Komunalnom poduzeću su, tvrde iz Grada, za navedeni projekt osigurana sredstva u iznosu od 100.000 KM u proračunu Grada Čapljine
Gospodarstvo / Flash | 24. 03. 2022. u 10:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Grada Čapljine Smiljan Vidić raspisao je javnu nabavu za kupovinu bagera za potrebe Javnog komunalnog poduzeća 'Čapljina', iako to nije mogao učiniti te iz gradske administracije bili primorani poništiti nabavu.

Nabava je, kako je navedeno u Obavijesti objavljenoj na Portalu javnih nabava, poništena jer je riječ o ''dokazivim razlozima koji su izvan kontrole ugovornog tijela (Grada Čapljine, op.a.) i koji se nisu mogli predvidjeti u vrijeme pokretanja postupka javne nabave''.

Kako su naveli u objavljenoj obavijesti, prilikom postupka nabave bagera, ''a prije otvaranja ponuda zakazanih za 14. travnja, nadležne službe Grada Čapljine su naknadnom provjerom, a nakon objave obavijesti o nabavi na Portalu javnih nabava br. ob. 1163-1-1-16- 3-17/22 od 23. ožujka utvrdile da isti gore navedeni postupak ne može provesti ugovorno tijelo Grad Čapljina — Gradonačelnik nego 'JKP Čapljina' d.o.o. Čapljina''.

Komunalnom poduzeću su, tvrde, za navedeni projekt osigurana sredstva u iznosu od 100.000 KM u proračunu Grada Čapljine, utvrđene na proračunskoj poziciji kapitalna potpora JKP.

Foto: Portal javnih nabava / Razlog poništenja postupka javne nabave

Iz Grada Čapljine navode kako će kupovinu mini bagera na gumenim gusjenicama sa hidrauličkim čekićem raspisati postupak javne nabave.

''U skladu sa člankom 69. stavak 3. Zakona o javnim nabavama određeno je da ugovorni organ može otkazati postupak javne nabave samo zbog dokazivih razloga koji su izvan nadzora ugovornog tijela i koji se nisu mogli predvidjeti u vrijeme pokretanja javne nabave, te je u konkretnom slučaju navedeni uvjet ispunjen'', zaključili su u Obavijesti o poništenju postupka nabave.

Kopirati
Drag cursor here to close