Radna mjesta

Kako do posla u Njemačkoj?

Gospodarstvo / Flash | 02. 06. 2016. u 12:47 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novom Uredbom građani Bosne i Hercegovine u Njemačkoj mogu dobiti boravišnu dozvolu za sva zanimanja, obuke i pomoćne aktivnosti, a za ulazak u SR Njemačku u svrhu zaposlenja potrebno je osigurano radno mjesto kao i radnu vizu, priopćeno je nakon sastanka izaslanstva Savezne agencije za rad SR Njemačke s Agencijom za rad i zapošljavanje BiH.

Tijekom sastanka izaslanstvo iz SR Njemačke je prisutne upoznalo s organizacijom i načinom rada Savezne agencije za rad SR Njemačke, te o ciljevima i načinu provođenja Uredbe o zapošljavanju u onom dijelu u kojem se Uredba odnosi na mogućnost zapošljavanja građana s područja Zapadnog Balkana u SR Njemačkoj.

Predstavnici Agencije za rad i zapošljavanje BiH istaknuli su problem dugog čekanja za dobivanje radne vize u veleposlanstvu SR Njemačke u BiH.

Podsjećamo, od 1. siječnja 2016. godine SR Njemačka je ublažila zakonske uslove za pristup njemačkom tržištu rada za državljane Bosne i Hercegovine.

U tu svrhu radno mjesto mora ispunjavati slijedeće uvjete: za slobodno radno mjesto ne smije biti na raspolaganju niti jedan tražitelj posla koji ima njemačko ili EU državljanstvo, te zarada i uvjeti iz ugovora ne smiju biti lošiji od onih koje ima posloprimac u Njemačkoj na sličnom radnom mjestu.

Kopirati
Drag cursor here to close