Znanstvena konferencija

Kako će se BiH prilagoditi gospodarskom sustavu Europske unije

Gospodarstvo / Flash | 13. 10. 2016. u 14:12 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović na prvoj znanstvenoj konferenciji s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom ''Gospodarski sustav Europske unije i prilagodba BiH – izazovi i perspektiva'', u Mostaru.

U Mostaru je danas s radom započela prva znanstvena konferencija s međunarodnim sudjelovanjem, pod nazivom ''Gospodarski sustav Europske unije i prilagodba BiH – izazovi i perspektiva'', u organizaciji Asocijacije za europske studije u Bosni i Hercegovini i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Jednodnevnu konferenciju je otvorio hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, koji je ujedno i visoki pokrovitelj ovog događaja. Otvarajući skup, dr. Čović je podsjetio na opredjeljenje BiH za euroatlantske integracije, s naglaskom na dobivanje kandidacijskog statusa do kraja 2017. godine.

Zahvalio je organizatorima konferencije, te istaknuo važnost trenutka u kojem se ona održava dok se Bosna i Hercegovina priprema za dobivanje upitnika Europskog povjerenstva.

''Uvjeren sam da je ovo pravi put kako se i prije formalnog priključenja institucijama Europske unije možemo vrlo jasno integrirati u europske procese i prihvatiti standarde koji u EU danas vrijede. Ulaganje u znanost, inovativnost i razvitak je najbolji način da napravimo iskorak na tom putu'', istaknuo je dr. Čović.

Važnost i značaj ovog događaja prepoznala je i predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović, koja je prihvatila supokroviteljstvo konferencije.

Jednodnevna znanstvena konferencija ugostila je, između ostalih, brojne ekonomske stručnjake iz regije, dekane i profesore, te studente Sveučilišta u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close