Afera Boska

Jovičić negira da je uništio ugovor o prodaji banjalučke "Boske"

Gospodarstvo / Flash | 17. 11. 2015. u 15:53 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši savjetnik u Ministarstvu trgovine i turizma RS-a Jugoslav Jovičić negirao je danas da je uništio ili prikrio ugovor o prodaji Robne kuće "Boska“ a.d. Banja Luka.

Protiv Jovičića je u svibnju ove godine banjalučka policija podnijela izvještaj zbog sumnje da je obavljajući poslove službenika u Ministarstvu trgovine i turizma RS-a, u razdoblju od 17. rujna 2012. do 14. ožujka 2013. uništio ili prikrio spomenutu službenu ispravu.

Nakon današnjeg saslušanja u Centru javne bezbjednosti Banja Luka, Jovičić je u izjavi novinarima rekao da Ugovor o kupoprodaji "Boske“ nikada nije vidio, držao u ruci, niti ima bilo kakve veze s tim slučajem.

''Ja sam nevin čovjek'', tvrdi Jovičić.

Policija treba ispitati one koji su, kako je dodao, potpisali ugovor o kupoprodaji banjalučke "Boske“, a to je i sada aktualni ministar trgovine i turizma RS-a Predrag Gluhaković.

Jugoslav Jovičić je jedno vrijeme obavljao dužnost savjetnika u Ministarstvu trgovine i turizma RS-a i to u vrijeme dok je ministar bio Bakir Ajanović.

Iz policije su ranije priopćili da je navedeni ugovor zaključen između Vlade Republike Srpske i Konzorcija pravnih osoba koje čini "Zekstra Grupa“ d.o.o. Beograd i "Delta Real Estate“ d.o.o. Beograd i predstavlja arhivski akt Vlade RS-a s odredbama koje utvrđuju obavezu povjerljivosti sadržaja istog i da je za sve dalje mjere i radnje u konkretnom predmetu nadležno Okružno tužiteljstvo Banja Luka.

Ministarstvo trgovine i turizma RS-a ranije je policiji dostavilo prijavu da je iz službenih prostorija tog ministarstva nestao originalni ugovor o prodaji akcija robne kuće "Boska“ a.d. Banja Luka.

Resorni ministar Predrag Gluhaković je nakon što je policija optužila Jovičića izrazio zadovoljstvo što su institucije RS "obavile posao“ i što je završena potraga za ugovorom o prodaji Robne kuće "Boska" u Banja Luci.

Jovičić je i nakon te izjave oštro reagirao na Gluhakovićeve navode, ističući da je ministar “uzeo pravdu u svoje ruke prije završetka istrage, a zna se kakvim je sustavima to svojstveno”.

On je ranije kazao da je veoma iznenađen što netko pokušava prebaciti odgovornost na njega.

''Nisam imao nikakvog razloga za tako nešto. Zašto su se odlučili za mene u policiji, pretpostavljam kako bi zaštitili nekog drugog koji je trebalo arhivirati dokument po zakonu'', istaknuo je bivši savjetnik ministra trgovine.

Kopirati
Drag cursor here to close