Sastanak ministara

Izraelci BiH ponudili suradnju u poljoprivredi, IT-u, zdravstvu i cyber sigurnosti

Službena posjeta ministra Crnatka Državi Izrael potvrda je dobre dosadašnje suradnje BiH i Izraela
Gospodarstvo / Flash | 27. 08. 2018. u 13:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Crnadak i Netanyahu u Izraelu

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine (MVP BiH) Igor Crnadak boravi u službenoj posjeti Izraelu, na poziv predsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova Izraela Benjamina Netanyahua.

Službena posjeta ministra Crnatka Državi Izrael potvrda je dobre dosadašnje suradnje BiH i Izraela, kao i želje obje strane za nastavkom iste u budućnosti, priopćeno je iz MVP BiH.

Tijekom razgovora, premijer Netanyahu upoznao je ministra Crnatka sa najznačajnijim dostignućima Izraela u oblasti poljoprivrede, cyber sigurnosti, zdravstva, informacijskih tehnologija, te je uputio poziv za unapređenje suradnje u navedenim oblastima, odnosno za priključivanje BiH suvremenim razvojnim tokovima, u kojima Izrael ima sve zapaženiju ulogu.

U priopćenju ministarstva stoji da su ministar Crnadak i premijer Netanyahu tijekom sastanka razgovarali i o sigurnosnim pitanjima, borbi protiv terorizma i tkz. ISIL-a, te pitanju stranih branitelja.

Ministar Crnadak i premijer Netanyahu su zajednički konstatirali da slučaj Predstavništva Republike Srpske u Izraelu, na koje je bilo značajnih primjedbi od strane Ministarstva vanjskih poslova Izraela, neće pokvariti odličan odnos sa Izraelom i izrazili spremnost da se u sljedećem razdoblju nastavi sa jačanjem dijaloga i suradnje Izraela sa Republikom Srpskom i BiH, priopćeno je.

Na kraju posjete, ministar Crnadak je premijeru Netanyahuu uručio knjigu nobelovca Ive Andrića ''Na Drini ćuprija'', na engleskom jeziku.

Ministar Crnadak će 29. kolovoza 2018. godine, kao član izaslanstva Predsjedništva BiH, boraviti u službenoj posjeti Državi Palestini.

Kopirati
Drag cursor here to close