Preokret

Crnadak potvrdio: MVP BiH će ipak izdati vize reprezentaciji Kosova

Crnadak je rekao da je izdavanje viza odobreno i da će one biti gotove u sljedećih nekoliko sati.
Vijesti / Politika | 10. 08. 2018. u 19:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak potvrdio je za Klix.ba da će košarkašima kadetske reprezentacije Kosova do kraja dana biti izdane vize i da je predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Boris Spasojević promijenio svoj stav.

Crnadak je rekao da je izdavanje viza odobreno i da će one biti gotove u sljedećih nekoliko sati.

''Točno je, kadetski košarkaški reprezentacije Kosova će dobiti vize. Koliko ja znam, odobrenje je izdano i vize će biti izdane u sljedećim satima'', kazao je ministar vanjskih poslova BiH.

Na pitanje zbog čega je ova procedura ovoliko trajala, Crnadak je rekao da je predsjednik KS RS-a Boris Spasojević promijenio svoj stav i da je istaknuo da on stoji iza ovog natjecanja.

''Mi smo tek večeras dobili stav potpredsjednika KS BiH, odnosno predsjednika KS RS-a da on stoji iza ovog natjecanja i da smatra da treba izdati vize reprezentaciji Kosova. Zbog toga smo izgubili nekoliko dana, mogao je to reći i ranije, kada je eksplicitno rekao da je protiv toga. S obzirom na to da su se okolnosti promijenile, stvoreni su neki drugi uvjeti i vize će do kraja dana biti izdanee'', kazao je Crnadak za Klix.

Za nadati se da će reprezentativci Kosova u što bržem roku dobiti vize, kao i da će se pronaći termin za igranje utakmice između BiH i Kosova koja se trebala igrati u četvrtak.

Kopirati
Drag cursor here to close