PSBiH

Izmjenama Zakona o trošarinama usklađene s Ustavom BiH

Gospodarstvo / Flash | 08. 05. 2017. u 15:07 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Članovi Ustavnopravnog povjerenstva Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) utvrdili su na današnjoj sjednici usklađenost s Ustavom i pravnim sustavom BiH Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama u BiH, čiji je predlagatelj Vijeće ministara BiH.

Utvrđena je usklađenost sa Ustavom i pravnim sustavom BiH za Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o sustavu neizravnog oporezivanja u BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o uplatama na Jedinstveni račun i raspodjeli prihoda, čiji je predlagatelj Vijeće ministara BiH.

Povjerenstvo je utvrdilo usklađenost s Ustavom i pravnim sustavom BiH Prijedloga zakona o osiguranju depozita u bankama BiH, čiji je predlagatelj Vijeće ministara BiH.

Utvrđena je usklađenost sa Ustavom i pravnim sustavom BiH i podržana su načela Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravi, čiji je predlagatelj Vijeće ministara BiH.

Prihvaćen je, sa amandmanima, Prijedlog izmjena i dopuna Jedinstvenih pravila za izradbu pravnih propisa u institucija BiH, čiji je predlagatelj Ministarstvo pravde BiH.

Odgođeno je odlučivanje o Prijedlogu zakona o dopuni Zakona o upravi, čiji je predlagatelj zastupnik Saveza za bolju budućnost (SBB) Damira Arnauta i zaključeno da se od Kolegija Zastupničkog doma PSBiH traži produljenje roka od 20 dana za dostavu izvješća o Prijedlogu zakona.

Razmatran je Nacrt prijedloga za izmjene i dopune Poslovnika Zastupničkog doma PSBiH i zaključeno da članovi Povjerenstva do naredne sjednice dostave sugestije na ovaj nacrt da bi se Povjerenstvo o njemu očitovalo, saopćeno je danas iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close