Žene u tehnologijama

INTERA postao nacionalna kontakt točka Europskog centra za žene i tehnologiju

Gospodarstvo / Flash | 25. 01. 2016. u 08:35 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

INTERA Tehnološki Park s ponosom objavljuje da je postao Nacionalna kontakt točka Europskog centra za žene i tehnologiju (ECWT). Riječ je o neprofitnoj organizaciji registriranoj u Norveškoj koja svoje djelovanje implementira kroz Nacionalne kontakt točke u 25 ostalih europskih zemalja.

Radi se o europskom partnerstvu koje uključuje više od 130 organizacija i pojedinaca koji mukotrpno rade na poticanju angažmana žena u tehnologijama.

ECWT je vodeća platforma za osiguravanje gender dimenzije u inicijativi Europske komisije ''Digital Agenda for Europe“ gdje konstantno radi na pronalasku načina za mjerljivo i značajno povećanje broja žena i djevojčica u znanosti, tehnologiji, inženjerstvu, matematici i IT-u, kao i u integriranju kritične mase žena u Europi u području dizajna, istraživanja, inovacija, proizvodnje i upotrebe ICT-a u periodu između 2010. i 2020. godine.

ECWT nastoji podići svijest, informirati i educirati europsku javnost o privlačenju, regrutiranju i održavanju djevojaka i žena u tehnologiji.

ECTW organizira u Brusselsu 1st European Celebration of Women in Computing, 25.-26.4., događaj namijenjen mladim europskim ženama koje se bave tehnologijama (prvenstveno IT) te onima koje ih žele zaposliti.

Događaj će uključiti sajam zapošljavanja, mentorstvo, radionice i predavanja.

Kao Nacionalna kontakt točka, INTERA je u mogućnosti nominirati minimalno tri ženske osobe za

ECWT nagrade. Nagrade se dodjeljuju u sljedećim kategorijama:

1) Ada Lovelace Computing Excellence Award: odaje priznanje pojedincima koji su napravili značajno otkriće, inovaciju ili patent, ili se značajno ističu u području kompjuterskog inženjerstva, software inženjerstva, kompjuterskih znanosti, informacijskih sustava i informacijskih tehnologija,

2) ECWC Social Impact Award: odaje priznanje ženama koje su napravile značajan utjecaj na žene, tehnologiju i društvo,

3) ECWC Emerging Leader Award: odaje priznanje mlađem fakultetskom osoblju koje radi na visokokvalitetnim istraživačkim projektima i ima značajan pozitivan utjecaj.
Prijedlozi za nominacije istaknutih žena u navedenim kategorijama u Bosni i Hercegovini su itekako dobrodošli, te molimo sve one koji žele nekoga nominirati da ime i prezime te kratku biografiju pošalju na [email protected], najkasnije do 28.01.2015.

Kopirati
Drag cursor here to close