Početna cijena 50.000 KM

Prodaju se dva kilometra željezničke pruge

Početna cijena za više od dva kilometra kolosjeka je 50.000 KM
Gospodarstvo / Flash | 08. 03. 2018. u 16:10 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Ilustracija

Zenička razvojna agencija "Zeda", koja upravlja Poslovnom zonom "Zenica 1", objavila je javnu licitaciju za prikupljanje pisanih ponuda za prodaju starog željezničkog kolosjeka koji je izvan upotrebe u okviru poslovne zone, u dužini od 2.034 metra.

Ponuda za prodaju dijela industrijske pruge sadrži stare željezničke šine, okvirne težine  111 tona, oko 1.500 starih željezničkih pragova, te više od  tri tone vijčane robe i ostalog nesortiranog željeza.

''Demontiranjem stare pruge, koja je izvan upotrebe, u Poslovnoj zoni će se dobiti  veći prostor koji se namjerava iskoristiti za ustupanje novim gospodarskim subjetima za njihove aktivnosti u zoni. Na ovaj način bit ćemo u prilici da odgovorimo na potražnju za novim zahtjevima gospodarskim subjektima koji žele da prošire svoje proizvodne kapacitete, ali i omogućimo novim kompanijama da u svojim proizvodnim lancima zaposle nove radnike'', rečeno je Feni od članova Komisije za prodaju infrastrukturne opreme u "Poslovnoj zoni Zenica 1".   

Sudjelovanje u kupovini ponuđene stare pruge imaju sve pravne ili fizičke osobe koje imaju registrirane djelatnost za sakupljanje, otkup, reciklažu i preradu metalnog otpada.

Početna cijena za više od dva kilometra starog industrijskog kolosjeka je 50.000 KM, a rok za prispijeće ponuda i ostale zahtijevane dokumentacije je 20.mart.

Kopirati
Drag cursor here to close