Ulaganja

HNŽ se predstavlja Kinezima

Gospodarstvo / Flash | 14. 04. 2016. u 14:14 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevenko Herceg, predsjednik Vlade i ministri Željko Laketić i Donko Jović održali su u dvorani zgrade Vlade Hercegovačko-neretvanske županije u Mostaru sastanak s izaslanstvom kineske provincije Hebei, koju predvodi An Jing, direktor Agencije za promoviranje investiranja.

Kako su istaknuli iz kineskog izaslanstva, cilj posjeta Bosni i Hercegovini je promoviranje Treće konferencije lokalnih lidera 16+1, koja će biti održana u Hebeiu u gradu Tangshanu. Izaslanstvo će, također, obići i Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru gdje će biti održano promoviranje s ciljem intenziviranja poslovne suradnje između provincije Hebei, HNŽ i BiH.

Predsjednik Herceg izrazio je zadovoljstvo posjetom kineskog izaslanstva, kazavši kako je izaslanstvo HNŽ koje će, pored predstavnika Vlade, činiti skupina gospodarstvenika, potvrdilo dolazak na Konferenciju lokalnih lidera.

Izrazio je uvjerenje kako će potencijali HNŽ u različitim oblastima, poput turizma, obnovljivih izvora energije, prometa i poljoprivrede, na Konferenciji biti predstavljeni na način koji će promovirati potencijale Županije i privući strane investitore.

Inače, Konferencija lokalnih lidera održava se u sklopu suradnje NR Kine i 16 zemalja središnje i jugoistočne Europe, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close