Ažuriranje podataka?

HNŽ nema online registar nevladinih organizacija

Neažuriranje podataka, najčešći je problem s kojim se susreće ovo Ministarstvo.
Gospodarstvo / Flash | 11. 02. 2019. u 15:05 Ma. M.| Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hercegovačko-neretvanska županija (HNŽ) nema elektronički registar nevladinih organizacija koji je javno dostupan, potvrđeno je za Bljesak.info iz Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave.

U registru udruga koji je u upotrebi u HNŽ-u, na temelju Zakona o udrugama i fondacijama FBiH, trenutno je registrirano 2.098 udruga, navode. U navedeni broj udruga ubrojene su i udruge koje su prestale djelovati i brisane iz registra iz razloga što iz elektroničke baze Ministarstva nisu u mogućnosti prikazati točan broj aktivnih organizacija.

Iz Ministarstva navode da u ranijem registru, u koji su upisivane udruge u razdoblju 1997. godine do 31.12.2002. godine, tijekom 2016. godine utvrđeno je da 271 udruga nije izvršila preregistraciju i upis u novi registar, pa je pristupljeno njihovom preregistriranju ili brisanju.

Neažuriranje podataka, najčešći je problem s kojim se susreće ovo Ministarstvo.

''Najveći problem sa neaktivnim udrugama ovo Ministarstvo ima sa dostavljanjem podnesaka. Naime, većina pošiljki se vrati kao nepoznata adrese, preselili i slično'', tvrde, te dodaju da se pitanjem revizije neaktivnih nevladinih organizacija Ministarstvo namjerava kontinuirano baviti.

Kopirati
Drag cursor here to close