REDAH

Hercegovina predstavljena akcijskim grupama iz Europe

Gospodarstvo / Flash | 20. 04. 2016. u 13:27 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

REDAH je partner u projektu ''Local Action Groups for better EU Communities'' –Lokalne akcijske grupe za bolje EU zajednice, koji je odobren od strane Europske unije kroz program Europa za građane.

Opći cilj projekta je povećano sudjelovanje građana u razvoju i provedbi aktivnosti organiziranih od strane Lokalnih akcijskih grupa (LAG) u EU-28.

Konzorcij projekta je sastavljen od 18 partnera iz 9 europskih zemalja (Hrvatska, Slovenija, Italija, Češka, Rumunjska, Litvanija, Poljska i Bosna i Hercegovina). Svi su partneri ili LAG-ovi ili povezani s LAG-ovima kao članovi ili lideri LAG-ova. Svi provode lokalne razvojne strategije i aktivnosti koje su usmjerene na poboljšanje kvalitete života.

REDAH kao partner projekta iz Bosne i Hercegovine je organizirao trodnevni događaj u Mostaru u razdoblju od 14. do 16. travnja 2016. godine za ukupno 40 gostiju iz partnerskih zemalja. Tema događaja u Mostaru je poduzetništvo mladih. Cilj događaja je bio kroz trodnevni program predstaviti kulturnu, prirodnu i povijesnu baštinu našeg kraja, te poslovne inicijative usmjerene ka mladima.

Obavljene su posjete značajnim povijesnim, kulturnim i prirodnim znamenitostima (Mostar, slapovi Kravice i špilja Vjetrenica-Ravno), kušanje tradicionalnih jela i pića, posjete poslovnim organizacijama (INTERA, SPARK, Mostarski sajam).

Izazov za sve partnere projekta je osigurati da strategije i aktivnosti LAG-ova reflektiraju potrebe i želje građana. Međutim, kako bi se najefikasnije savladali ovi izazovi, u okviru projekta se organiziraju događaji koji su usmjereni na specifična područja relevantna za partnere (kulturno nasljeđe, ruralni razvoj, zaštitu okoliša, poduzetništvo mladih). Na samim događajima, sudionici imaju priliku susresti se s konkretnim primjerima kako uključiti građane i druge dionike u aktivnosti LAG-a kroz seminare, interaktivne radionice, terenske posjete, komunikacijske alate i prezentacije.

Nadalje, događaji pružaju mogućnost za dionike iz europskih zemalja da uspostave bolje veze i povećaju svoje kapacitete za provedbu projekata sufinanciranih od strane EU.

Kopirati
Drag cursor here to close