trebinje

Hercegovina će privući turiste vinom

Gospodarstvo / Flash | 28. 02. 2016. u 10:27 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da Trebinje postaje turistički simbol, prepoznatljiv po ljepoti grada i prirode, kao i po čuvenim vinima.

Ivanić je sinoć, nakon otvaranja Prvog trebinjskog 'Eno-gastro festivala', koji je organiziran pod njegovim pokroviteljstvom i u organizaciji Grada Trebinja, naglasio da je Hercegovina, u kojoj se sve više ljudi bavi vinarstvom, i ovim skupom potvrdila svoj visoki rejting u proizvodnji vina, te da će ovdašnja vina i specifična hrana biti osnova koji će privlačiti sve više turista.

''Najveći doprinos koji svi skupa možemo dati jesu ovakve manifestacije, ali i značajnije nazočnost predstavnika međunarodnih institucija i veleposlanika kojih je u ovom gradu sve više u posljednjih nekoliko godina, a sve to skupa doprinosi boljoj i pozitivnijoj slici Trebinja, koje bi, svima kojima je stalo do općeg progresa, trebalo biti jedno od ključnih mjesta, ne samo u Republici Srpskoj, nego i u cijeloj BiH'', rekao je Ivanić.

Otvaranju 'Eno-gastro festivala' nazočili su i veleposlanici Hrvatske u BiH, Ivan del Vekio, Srbije Stanimir Vukićević i Crne Gore Milan Lakić, koji su ukazali na neophodnost suradnje zemalja regije, posebno u oblasti turizma, dok je veleposlanik Japana u Bosni i Hercegovini Kazuya Ogawa potvrdio da se dobra vina iz Hercegovine izvoze i u Japan.

I ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak je govorio o unapređenju odnosa BiH sa svijetom, te popularisanju njenih turističkih destinacija kao što je Trebinje, a i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović je naglasio da su i Trebinje i čitava Hercegovina mjesta prepoznata po dobrim vinima i da će to potvrditi i ova manifestacija.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević podsjetio je da grad posljednjih godina bilježi rekordne rezultate u oblasti turizma, a da su se vinari, koji su brend Trebinja bezbroj puta dokazali na mnogim evropskim i svjetskim festivalima vina.

Na ovoj eno-gastro smotri predstavilo se tridesetak restorana, hotela, vinarija i prehrambenih proizvođača iz Trebinja i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close