Sastanak

Hercegovački poduzetnici sa Sattlerom o boljoj poduzetničkoj klimi

Sattler je izrazio zadovoljstvo što je uspostavljena sinergija između Gradske uprave, nevladinih organizacija i civilnog društva u cjelini.
Gospodarstvo / Flash | 02. 09. 2021. u 13:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prijemu kojeg su u srijedu u Gradskoj vijećnici Mostara upriličili šef Izaslanstva Europske unije u BiH i specijalni predstavnik EU, Johann Sattler, i  gradonačelnik Mostara Mario Kordić, članovi Upravnog odbora Asocijacije poduzetnika Hercegovine (APH) upoznali su Sattlera s desetogodišnjim radom ove udruge poduzetnika.

Sattler je izrazio zadovoljstvo što je uspostavljena sinergija između Gradske uprave, nevladinih organizacija i civilnog društva u cjelini, kazavši kako poduzetnici predstavljaju važan oslonac u svakoj sredini, a u sredinama kao što je Mostar to je posebno važan segment stabilnosti.

Članovi UO APH upoznali su specijalnog predstavnika EU sa svojim mogućnostima i potencijalima, posebno na planu stvaranja bolje poduzetničke klime, poduzetničkih zona i uvjeta za sigurno investiranje.

Također je istaknuta i spremnost Asocijacije da se savjetodavno, ali i na druge načine uključi u rješavanje problema u komunalnoj i infrastrukturnoj oblasti, što je i jedan od prioriteta gradskih vlasti.

Istaknuli su i otvorenost gradonačelnika Kordića prema poduzetničkim inicijativama, što je vidljivo i kroz organizaciju niza susreta domaćih i stranih poduzetnika u Mostaru, pri čemu ljudi s idejama i iskustvom mogu uvelike pomoći gradu i regiji u cjelini.

Nakon razgovora u Gradskoj vijećnici, članovi Upravnog odbora APH pridružili su se domaćinima na koncertu Simfonijskog orkestra Mostar kojim je na šetnici uz gradski park otvorena manifestacija Open City Mostar 2021.

 

Kopirati
Drag cursor here to close