Uređenje

Grude postaju veliko gradilište: Prave se poslovni prostori, moderni trg, šetalište...

Gospodarstvo / Flash | 08. 03. 2016. u 07:13 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinske vlasti na čelu s načelnikom Gruda Ljubom Grizeljem još ranije su najavile uređenje središta Gruda, a rješavanjem neaktivne imovine poduzeća Bekija, stekli su se uvjeti za radove, piše Večernji list.

Pet gradilišta

Već ranije iznad duhanske stanice i zgrade HT-a krenulo se s izgradnjom velikog parkirališta koje bi uskoro trebao biti završeno, a ovih dana intenzivirali su se radovi na dva poslovna prostora gdje se za mjesec dana, 7. travnja, otvara trgovina “dm”.

Nedugo potom bit će i otvaranje restorana. Središte će krasiti i trg koji će se nalaziti preko puta Parka hrvatskih velikana, te će biti ukomponirani svi sadržaji primjereni za šetalište. Iako su ranije spominjane i fontane, njih u ovoj fazi neće biti.

''Trenutačno imamo pet značajnijih gradilišta, neki projekti se financiraju izravno iz općinskog proračuna, a neki iz drugih prihoda. Rade se Granični prijelaz u Gorici, središte Gruda, parkiralište, Osnovna škola Ruđera Boškovića i Gospodarska zona Pogana Vlaka - Poljanice. Uz te, imamo još i određene radove po zaseocima i mjesnim zajednicama'', kazao je načelnik Grizelj, stavivši naglasak na središte za koje se rješenje tražilo godinama. Grizelj je ubrzao proces aktiviranja neaktivne imovine i prodaje ugašenih poduzeća jer je smatrao da općinsko središte mora dobiti urbaniji i ljepši izgled.

Ulaganja u općinu

Uz njega, za aktualne radove najzaslužniji je poznati grudski poduzetnik i predsjednik Uprave Violeta Petar Ćorluka koji je u razgovoru za Večernji list kazao kako je zadovoljan što su inicijativu ulaganja u središte prepoznali građani, posebice stanari stambenih objekata.

Istaknuo je nadu da će biti još sličnih, pozitivnih primjera u zajednici, naglasivši kako će Violeta, kao proizvođač sa sjedištem u Grudama, podržati projekte i ubuduće. Kako stvari stoje, Grude očekuje kvalitetna, radna sezona.

Kopirati
Drag cursor here to close