Rad u povjerenstvima

Gradska uprava Mostar nudi poslove diplomiranim inženjerima građevine

Gospodarstvo / Flash | 11. 06. 2017. u 14:50 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Grada Mostara objavio je Javni poziv stručnim osobama za prijavu učešća za povremeni rad u povjerenstvima za tehnički pregled građevina.

Kako stoji u pozivu, pozivaju se diplomirani inženjeri s najmanje pet godina radnog iskustva i položenim stručnim ispitom da se prijave za učešće za povremeni rad u povjerenstvima za tehnički pregled građevina.

''Zakonom o građenju („Službene novine HNŽ/K“ broj:4/13) propisano je da nadležni organ uprave ne može izdati uporabnu dozvolu za građevinu prije nego se obavi tehnički pregled građevine. Tehničkim pregledom se utvrđuje da je građevina izgrađena sukladno tehničkoj dokumentaciji temeljem koje je izdano odobrenje za građenje, tehničkom propisima i normativima kao i posebnim zakonima. Tehnički pregled građevina obavljaju stručna povjerenstva (predsjednik i članovi) za tehnički pregled, koje u svakom konkretnom slučaju imenuje nadležno tijelo uprave'', ističe se u priopčenju.

Predsjednik i članovi povjerenstva za tehnički pregled ovisi o vrsti i složenosti građevine, a sastavlja se od po jednog člana za svaku vrstu radova koji se pregledaju (arhitektonski, građevinski, strojarski/mašinski, vodovod, kanalizacija, elektroinstalacije, itd), dodaje se.

''Kandidati koji ispunjavaju uvjete bit će angažirani povremeno, po potrebi i specijalnostima.

Članovi povjerenstva imaju pravo na naknadu sukladno pozitivnim propisima. Zainteresirane osobe prijave trebaju dostaviti u roku od 30 dana od dana objavljivanja ovoga Javnog poziva.

Javni poziv će se objaviti u dva dnevna lista, u Službenim novinama Federacije Bosne i Hercegovine, te na Web stranici Grada Mostara.

U prijavi treba navesti:
 - Ime, ime oca/majke i prezime,
 - Adresu stanovanja i broj telefona/ mobitela.
 - Uz prijavu potrebno je dostaviti slijedeću dokumentaciju:
 - Ovjeren preslik osobne iskaznice
 - Ovjeren preslik sveučilišne/univerzitetske diplome
 - Ovjeren preslik Uvjerenja o položenom stručnom ispitu
 - Radni životopis
 - Potvrdu o radnom iskustvu i kretanju u službi.

''Prijave dostaviti na adresu: Gradska uprava Grada Mostara, Centar za usluge građanima, Ulica Adema Buća 19, sa naznakom „Prijava – tehnički pregled građevina – ne otvarati“.Dostavljenu dokumentaciju Gradska uprava neće vraćati'', stoji u priopčenju koje potpisuje gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Kopirati
Drag cursor here to close