Bez sankcija za krivce priče

Čudni su putevi mostarske tende

Gradska tenda i kanta u privatnoj kući. ''Čist'' skandal, bez krivaca.
Gospodarstvo / Flash | 27. 01. 2023. u 11:03 Bljesak.info | A.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skandal o kojem se kratko pričalo, a u kojem je javna gradska imovina završila u privatnoj vili s bazenom u Blagaju brzo je utihnuo. Bez vidljivih sankcija za krivce cijele priče.

Koliko je do sada poznato, gradska korpa za otpad je uklonjena iz vile, dok se za tendu ne zna, ali je direktor Agencije Stari grad Miralem Fajić ranije i sam potvrdio da je poslao prijavu MUP-u HNŽ-a.

Nema oštećenog...

Neslužbeno smo doznali kako je spornu tendu posjedovao privatnik koji je imao biznis u Starom gradu. Tendu je dobio od Agencije Stari grad kada se brendirao izgled Starog grada, a nakon zatvaranja svog biznisa on je tendu prodao trenutnom vlasniku.

Zakonski gledano s obzirom da Agencija Stari grad nije potraživala doniranu tendu, ne može se smatrati oštećenom, pa je preprodaja ispala legalna.

Korpa za otpad, po neslužbenim izjavama koje smo ranije objavili pronađena je razvaljena, te je restaurirana i postavljena u dvorište kuće, dok se nije znalo kako su vlasnici vile došli do tende na kojoj piše 'Područje Starog grada oko Starog Mosta''.

Kasnije je pak isplivala informacija da je vlasnik vile zapravo zaposlenik J.P. Komos, gdje su inače, skladištene tende.

Sankcije?

Hoće li biti sankcija za radnika JP Komos nismo uspjeli saznati, no po riječima Amire Trbonje načelnice Odjela za gospodarstvo i komunalne poslove Grada Mostara, oni ne mogu sankcionirati zaposlenike JP Komosa, ako su navedene tvrdnje točne, jer oni imaju svoje direktore i odbore, koji bi trebali reagirati.

Grad je uradio što je u njegovoj nadležnosti, rekla je ranije, a to je da su gradsku korpu za otpad uklonili iz dvorišta kuće.

No prema novim informacijama ovo nije jedini slučaj da se javno poduzeće ''uplelo'' u ovaj privatni objekt.
Naime, prema tvrdnjama upućenih, strojevi mostarskog poduzeća radili su na izgradnji ove vile i bazena koja se izdaje već nekoliko godina, no to su već informacije kojima bi se morale pozabaviti nadležne institucije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close