Korak naprijed

Gradnja autoceste: Prihvaćena inicijativa za kredit

Gospodarstvo / Flash | 26. 11. 2015. u 15:49 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada FBiH je podržala inicijativu da za poddionice Buna - Počitelj i Donja Gračanica - Tunel Pečuj (Zenica sjever) i Tunel Pečuj - Klopče, u okviru autoceste na Koridoru Vc, budu osigurana kreditna sredstva Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu do 80 milijuna eura.

Uvjet je da efektivnost kredita bude vezana za uvođenje dodatne trošarine na naftne derivate od 0,10 konvertibilnih maraka po litri kako bi bila osigurana dugoročna održivost duga JP Autoceste Federacije BiH i ublaženi rizici po Proračun Federacije BiH.

Danas je prihvaćena informacija o ovom kreditu, kao osnova za vođenje pregovora, a Federalno ministarstvo financija, Federalno ministarstvo prometa i komunikacija i JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar Vlada je zadužila da u tim za pregovore o kreditu imenuju svoje ovlaštene predstavnike.

Konačna odluka o zaduženju bit će donesena po okončanju pregovora sa EBRD-om, a krajnji dužnik po ovom kreditnom zaduženju bit će Autoceste FBiH.

Federalno ministarstvo financija će Vladi Federacije podnijeti informaciju o pregovorima i tekst usuglašenog ugovora između BiH i EBRD-a, te će današnje zaključke dostaviti Ministarstvu financija i trezora BiH radi provođenja dalje procedure u vezi s kreditnim zaduženjem, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close