Od leda

Građani pozvani da zaštitite kućne instalacije

Gospodarstvo / Flash | 05. 01. 2017. u 13:48 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javno komunalno poduzeće "Jablanica" DD u stečaju, poziva građane te općine, da zaštite kućne instalacije od smrzavanja, kako ne bi došlo do pucanja, uslijed najave izrazito niskih temperatura u sljedećem razdoblju, priopćeno je iz tog poduzeća.

''Kućnim vodovodnim instalacijama smatraju se šaht sa vodomjerom i sve instalacije iza vodomjera koje služe za opskrbu vodom iz javnog vodovoda, te je stoga potrebno zaštiti vodovodne instalacije, prvenstveno okno vodovodnog priključka, kao i instalacije koje su više izložene hladnoći, odnosno vanjske slavine, cijevi koje su izvan objekata i u negrijanim objektima, kao što su garaže i slično'', navodi se u priopćenju.

Ističu kako je preko zime najbolje, ukoliko je moguće, ispustiti vodu iz takvih, hladnoći izloženih instalacija.

''Da bi se smrzavanje vodomjera i instalacija izbjeglo, molimo sve korisnike usluga da redovno pregledaju svoje vodovodne instalacije, a posebno u objektima u kojima se ne boravi stalno, te da odgovorno brinu o svojim vodomjerima i zaštite ih na odgovarajući način kako bi se izbjegle nepotrebne štete u vidu zaleđivanja i pucanja vodomjera, uz napomenu da troškovi otklanjanja ovakve štete padaju na teret korisnika'', istaknuto je u priopćenju.

Pored spomenutoga, iz tog poduzeća, pozivaju sve korisnike njihovih usluga, koji imaju neizmirenih obaveza prema JKP “Jablanica” d.d. – u stečaju, da u što kraćem vremenu reguliraju svoje obaveze kako bi izbjegli sudski postupak i dodatne troškove koji padaju na teret korisnika, odnosno tuženog.

Kopirati
Drag cursor here to close