Svečana skupština

Gospodarska komora Grada Mostara: Dosadašnji rezultati i budući planovi

Gospodarstvo / Flash | 22. 12. 2015. u 14:27 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru se danas održava godišnja svečana skupština Gospodarske komore Grada Mostara. Riječ je o tradicionalnom okupljanju najuspješnijih poduzetnika grada i regije na kraju svake kalendarske godine.

Po riječima predsjednika te komore Zlatka Papca, ova je godina protekla u znaku prestrojavanja, promjene vodstva Komore, te veće posvećenosti aktivnostima razvoja gospodarstva.

''Napravili smo jedan mali zaokret u kojem želimo više biti udruga poduzetnika koja potiče i pomaže razvoj gospodarstva, dakle želimo uticati malo globalnije, ne samo na nivou Grada Mostara'', kazao je Papac.

Govoreći o aktivnostima u ovoj godini, naveo je kako je na inicijativu Gospodarske komore osvijetljen podvožnjak na Bulevaru, pokrenuta inicijativa u kojoj će pokušati na proljeće iduće godine povezati Sveučilište i Univerzitet u Mostaru u jednoj zajedničkoj akciji čišćenja Bune, a uskoro bi se u potpunosti trebalo krenuti i s "dualnim obrazovanjem" u kojem se, kako je kazao, priča već godinama. Osim toga, upriličen je i jedan tečaj za menadžere po pitanju eksporta, a organiziran je u suradnji s njemačkim GIZ-om.

''Nadamo se da ćemo u sljedećoj godini biti što više zastupljeni u javnosti i da ćemo biti još konkretniji i napredniji. Odlučili smo da ćemo ići u širenje prema gospodarstvenicima Hercegovine kako bismo dodatno ojačali i izvršili adekvatan pritisak u smislu olakšanja poslovanja te zapošljavanja mladih ljudi'', naglasio je Papac.

Gospodarska komora Grada Mostara osnovana je 2011. godine i trenutno ima 56 članova.

Kopirati
Drag cursor here to close