Kontrola

Fiskalni računi obavezni i kod stomatologa

Gospodarstvo / Flash | 09. 08. 2016. u 09:35 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Porezna uprava Republike Srpske (RS) provodi akciju inspekcijske kontrole primjene Zakona o fiskalnim blagajnama s ciljem utvrđivanja izdavanja fiskalnih računa u zdravstvenim ustanovama.

Pozvali su građane da za pružene usluge u zdravstvenim ustanovama obavezno traže fiskalni račun, a slučajeve neizdavanja fiskalnih računa prijave putem e-mail adrese: [email protected] ili na kontakt telefone navedene na internet stranici Porezne uprave.

Ističu da su na osnovu analize rizika koje je Porezna uprava RS-a sačinila u segmentu poreznih obveznika, koji se bave pružanjem zdravstvenih usluga, intezivirane kontrole izdavanja fiskalnih računa u zdravstvenim ustanovama banjalučke regije, prije svega stomatoloških ordinacija i laboratorija.

Naglasak kontrole je na praćenju izdavanja fiskalnih računa za sve izvršene usluge s ciljem prijavljivanja cjelokupnog prometa ovih zdravstvenih ustanova.

Za sve zdravstvene ustanove za koje se u inspekcijskoj kontroli ustanovi da ne prijavljuju ukupan promet ostvaren pružanjem svojih usluga i ne izdaju fiskalne račune, inspektori Porezne uprave će poduzimati mjere zabrane obavljanja djelatnosti i izricanje novčanih kazni u skladu sa Zakonom.

Porezna uprava također poziva sve registrirane zdravstvene ustanove, kao i Komoru doktora stomatologije i Komoru doktora medicine RS-a da prijave sve neregistrirane zdravstvene ustanove.

Kopirati
Drag cursor here to close