Apel građana iz mraka

Mostar: Fenjer stiže u Ulicu Mukoša

Sva višegodišnja nastojanja stanovnika ove ulice da im se osigura gradska rasvjeta ostala su uzaludna.
Gospodarstvo / Flash | 30. 05. 2018. u 09:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Ulica Mukoša 

Stanovnici Ulice Mukoša već godinama žive u mraku, jer u njihovoj ulici ne postoji javna rasvjeta. No odlučili su uzeti stvar u svoje ruke te postaviti fenjer na znak Stop, koji je postavljen na ulazu u njihovu ulicu.

Inače, Ulica Mukoša se nalazi pored magistralnog puta M-17 u južnoj zoni grada i udaljena je svega 5km od centra grada, a nekih stotinu metara, udaljena je od samog aerodroma.

''Sva višegodišnja nastojanja stanovnika ove ulice da nam se osigura javna rasvjeta ostala su uzaludna. Prošle godine predana je i peticija sa potpisima stanovnika ove ulice u gradsku upravu, no međutim ni to nije bilo dovoljno gradskim vlastima da izađu na lice mjesta i uvjere se kako je živjeti u toj ulici u noćnim satima'', napisali su nam stanari ove ulice, navodeći kako je mračna ulica postala stjecište narkomana i nije rijedak slučaj da djeca ujutro kada se igraju nađu folije od istrošenog heroina.

''Do dana današnjeg nitko nije ništa poduzeo, a stanari slušaju samo obećanja. U znak prosvjeda u narednim noćima, privezivat ćemo fenjer na znak STOP, koji je postavljen na ulazu u našu ulicu. Ovo je apel gradskim vlastima da konačno ovaj slučaj riješe i u ovu ulicu postave barem šest stupova sa gradskom rasvjetom i konačno osvijetle ovu ulicu. Do tada stanovnici ove ulice palit će fenjer'', poručili su stanovnici.

Kopirati
Drag cursor here to close