58. sjednica

Federalno ministarstvo dorađuje Zakon o igrama na sreću

Gospodarstvo / Flash | 16. 06. 2016. u 12:18 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Mostaru, zadužila Federalno ministarstvo financija da, nakon prethodne analize i procjene prihvatljivosti konkretnih prijedloga dostavljenih u inicijativama za izmjenu i dopunu Zakona o igrama na sreću, doradi tekst Prednacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću koji je bio dostavljen Vladi Federacije BiH na razmatranje 21. travnja 2016. godine. Federalno ministarstvo financija će, u roku od 14 dana, sačiniti i Vladi dostaviti novi i sveobuhvatniji tekst Prednacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću.

Federalna vlada je prihvatila informaciju o stanju u zdravstvu u Federaciji BiH koju će proslijediti Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, kao temelj za održavanje tematske sjednice posvećene tome pitanju, zakazanu za 30. lipnja 2016. godine, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Danas je razmatran Godišnji izvještaj o dodijeljenoj državnoj p?m?ći u Federaciji BiH za 2015. godinu, u kojem je navedeno kako je ona iznosila ukupn? 174 953 838 maraka ili 89,45 milijuna eura.

Federalni ministar rada i socijalne politike upoznao je članove Vlade FBiH o pregovorima za donošenje novih granskih kolektivnih ugovora. Vlada je se, također, na prijedlog federalnog ministra zdravstva, prihvatila protokolu za vođenje pregovora za zaključivanje granskoga kolektivnoga ugovora sa Sindikatom zdravstva.

Na današnjoj sjednici dana je suglasnost na Sporazum između Razvojnog programa Ujedinjenih nacija i Federalnoga ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta o provedbi Projekta lokalnoga integriranoga razvoja, kao i o Programu ruralnoga razvoja FBiH za razdoblje 2016. - 2020. godine, čija je svrha otklanjanje slabosti koje poljoprivrednim proizvođačima onemogućavaju biti konkurentni na domaćem i inozemnom tržištu. Za realizaciju ove odluke u Proračunu Federacije BiH za 2016. godinu je osigurano milijun maraka, dok je 400 000 KM udio UNDP-a.

Federalna vlada prihvatila je informaciju o stanju u KTK Visoko d.d. Visoko i zadužila Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije da pripremi odluku za uplatu radnoga staža za 47 zaposlenika u tom gospodarskom društvu iz preostalih sredstava po ugovoru od 166 2014 KM koja se nalaze na MB/ID broju KTK Visoko d.d Visoko kod Federalnog zavoda PIO/MIO.

Kopirati
Drag cursor here to close