Osvajače medalje

Federalni ministar posjetio maslinare iz Hercegovine

Maslinarstvo je u Federaciji prepoznato kao jedna od grana poljoprivrede za koju su predviđena značajna izdvajanja.
Gospodarstvo / Flash | 21. 03. 2024. u 17:23 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić posjetio je u četvrtak mlade maslinare Iliju Miletića i Marina Primorca, koji su nedavno osvojili medalje na Festivalu maslina u Zagrebu.

Ilija Miletić iz Donjeg Velikog Ograđenika i Marin Primorac iz Vionice osvojili su zlatnu, odnosno srebrenu medalju na 9. festivalu maslina u Zagrebu u konkurenciji od 308 uzorkovanih maslinovih ulja na Zagrebačkom maslinarskom instituta.

''Strategija razvoja poljoprivrede i ruralnog razvoja 2021.-2027. predstavlja ključan okvir za održivu budućnost naših poljoprivrednika, u domaćem i EU kontekstu. Ona nudi konkretne mjere koje će osnažiti poljoprivredni sektor, s naglaskom na male poljoprivrednike i mlade koje želimo potaknuti da ostanu ovdje, na svojoj zemlji. Upravo ta Strategija, koja se trenutno nalazi u parlamentarnoj proceduri, prepoznaje napore mladih poljoprivrednika i njihov rad'', kazao je tom prigodom ministar Hrnjić.

Ističe kako je maslinarstvo prepoznato kao jedna od grana poljoprivrede za koju su predviđena značajna izdvajanja.

''Usvajanjem Strategije stvorit ćemo preduvjete da još bolje podržimo mlade poljoprivrednike poput Miletića i Primorca kojima ovim putem čestitam na postignutim rezultatima i osvojenim medaljama'', poručio je Hrnjić.

Dodao je kako se mladima mora pomoći da razviju svoja gazdinstva kako bi ih se zadržalo i omogućilo im da zarađuju na svojoj zemlji.

''Ako želimo zadržati mlade koji će zarađivati na svojoj zemlji moramo im pomoći da razviju svoja gazdinstva i zato će ministarstvo snažnije podržati mlade poljoprivrednike u njihovim naporima za stvaranjem uspješnih biznisa, stoga je bitno istaknuti da smo i u ovogodišnjem Programu novčanih podrški za 2024. godinu predvidjeli sredstva za mlade poljoprivrednike, za njihove proizvodnje, ali i za sufinanciranje nastupa na sajmovima i izložbama. Pozivam mlade poljoprivrednike da nakon objave pravilnika apliciraju, unaprijede i prošire svoja poslovanja'', kazao je ministar.

Miletić i Primorac zahvalili su ministru na posjetu i izdvojenom vremenu, te ukazali da je ovo ohrabrenje i motivacija da nastave s razvojem svojih poslovanja.

Kopirati
Drag cursor here to close