Cestovna mreža

Federacija za moderne ceste posuđuje 65 milijuna eura

Gospodarstvo / Flash | 21. 06. 2016. u 14:19 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH je na današnjoj izvanrednoj sjednici utvrdilo Prijedlog ugovora o zajmu (Ceste Federacije BiH - Popravak nakon poplava i modernizacija) između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Svrha projekta je pomoć u sanaciji i modernizaciji primarne cestovne mreže u Federaciji BiH nakon šteta izazvanih snažnim poplavama tijekom proljeća 2014., kao i poboljšanje nivoa usluga i sigurnosti u prometu na magistralnoj cestovnoj mreži u Federaciji BiH.

Ukupna vrijednost zajma iznosi 65 milijuna eura, s rokom otplate od 15 godina, uključujući tri godine grace razdoblje na otplatu glavnice. Za potrebe projekta, čiji je završetak planiran do 31. prosinca 2019., potrebno je osigurati i oko šest milijuna eura u Proračunu Federacije BiH za 2016., za troškove eksproprijacije i revolving sredstva za PDV.

Prijedlog ugovora o zajmu bit će upućen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika predložen je ministar financija i trezora, priopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close