Crnadak i Ferrer

Ekonomska suradnja prioritet suradnje Kube s BiH

Gospodarstvo / Flash | 04. 06. 2017. u 18:19 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak razgovarao je u nedjelju s veleposlanikom Kube za BiH sa sjedištem u Budimpešti Juliom C'esar Cancio Ferrerom o bilateralnim odnosima dvije zemlje, kao i o aktualnim zbivanjima na međunarodnoj političkoj sceni.

Veleposlanik Ferrer informirao je ministra Crnatka da će se u ponedjeljak susresti s ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem te naglasio da Kuba želi definirati ekonomsku suradnju kao prioritet u bilateralnim odnosima dvije zemlje.

Ferrer je također informirao Crnatka o pozivu Kube izaslanstvu BiH za sudjelovanje na Međunarodnom gospodarskom sajmu u Havani koji će biti održan u studenom, a predstavlja najveći gospodarski događaj na područu Latinske Amerike i Kariba.

Crnadak je sa sugovornikom razmijenio mišljenje o mogućoj posjeti kubanskog ministra vanjskih poslova Bruna Rodrigueza Parrile te iskoristio susret da i službeno uputi pismo s pozivom kubanskom ministru da posjeti BiH do kraja ove godine.

Tijekom razgovora, ministar Crnadak je informirao veleposlanika Republike Kube o aktualnoj političkoj situaciji u BiH i regiju, priopćeno e iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close