Završen proces

Džindić: Uvezan staž za javna i privatna poduzeća

''Što se tiče privatnih poduzeća negdje oko blizu 1,7 milijuna KM za 142 uposlenika je odobreno. Konačno će 142 radnika zasluženo otići u mirovinu. Što se tiče javnih poduzeća ukupan iznos je blizu milijun KM''
Gospodarstvo / Flash | 29. 11. 2021. u 15:04 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić na današnjoj pres-konferenciji u Sarajevu izjavio je da je završen proces u kojem je uvezan staž za javna i privatna poduzeća.

''Što se tiče privatnih poduzeća negdje oko blizu 1,7 milijuna KM za 142 uposlenika je odobreno. Konačno će 142 radnika zasluženo otići u mirovinu. Što se tiče javnih poduzeća ukupan iznos je blizu milijun KM, 61 zaposlenik će nakon uplate ovih sredstava otići u mirovinu U ovoj godini smo imali 10 milijuna sredstava za uvezivanja staža. Nažalost sva sredstva neće biti potrošena. Pokušat ćemo do kraja godine još jedan oglas objaviti'' - rekao je Džindić.

Ovom prilikom osvrnuo se na Informaciju o stanju u rudnicima, koju je na današnjoj sjednici razmatrala Vlada Federacije BiH.

''Informaciju je uradilo Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije a sastoji se iz cjelokupnog presjeka stanja u rudarskom sektoru sa ukupnim dugovanjima i problemima, koji nažalost prate ovaj sektor. U informaciju smo uključili i posljednji zahtjev od strane Sindikata rudara vezano za ispunjenje 13 točaka. Od 13 točaka sedam točaka je potpuno prihvatljivo. Imamo dvije točke gdje treba izvršiti usklađivanje točaka tehnički sa zakonskim nekim rješenjima da ne bi ušli u dodatni problem. Ostale su točke o kojima treba raspravljati na sastanku koji smo dogovorili sa sindikatom večeras u sedam sati u zgradi Vlade FBiH' - kazao je Džindić.

Kopirati
Drag cursor here to close