Mostar

Dvodnevna obuka za predstavnike općina i javnih vodovodnih/komunalnih poduzeća

Gospodarstvo / Flash | 04. 04. 2016. u 08:01 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine će održati dvodnevni trening 16 predstavnika jedinica lokalne samouprave i javnih vodovodnih/komunalnih poduzeća na temu „Efikasna organizacija i efikasno upravljanje komunalnim uslugama, planiranje i implementacija infrastrukturnih projekata“, 12. i 13.4.2016. godine u Mostaru, u hotelu Bristol, ul. Mostarskog bataljona bb.

Savez općina i gradova Federacije BiH, zajedno sa Mrežom lokalnih vlasti Jugoistočne Europe (NALAS) i asocijacijama gradova i općina iz Srbije, Hrvatske i Makedonije, sudjeluje u provođenju projekta „Lokalni lideri u Jugoistočnoj Europi“ (JLS) koji ima za cilj poboljšanje upravljanja, vodstva i kapaciteta općina i javnih vodovodnih i komunalnih poduzeća (JVP/JKP) u Jugoistočnoj Europi. Projekt podržava Njemačka agencija za međunarodnu suradnju (GIZ).

U okviru priprema za organizaciju treninga na razini BiH, Savez općina i gradova Federacije BiH je izvršio prethodnu procjenu: a) statusa implementacije projekata u oblasti vodoopskrbi i odvodnje otpadnih voda i b) potreba općina za jačanje kapaciteta i specifičnim obukama iz oblasti komunalnih djelatnosti za uposlenike u općinama i javnim vodovodnim / komunalnim poduzećima iz Federacije BiH.

U skladu s rezultatima prethodne procjene stanja, stručni tim trenera, uz podršku SOG FBiH je kreirao koncept specifične dvodnevne obuke za predstavnike odabranih JLS i javnih vodovodnih/komunalnih poduzeća sa sljedećim ciljevima:

1. Podići razinu svijesti o ključnim područjima unapređenja u sektoru komunalnih djelatnosti na lokalnoj razini,

2. Postići jednako razumijevanje o aspektima planiranja i implementacije infrastrukturnih projekata i procedurama međunarodnih financijskih institucija,

3. Unaprijediti razinu komunikacije između JLS i JVP/JKP.

Kopirati
Drag cursor here to close