ministarska suglasnost

Država bez ministra prometa dobila prometnu strategiju

Gospodarstvo / Flash | 10. 03. 2016. u 13:14 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sastanku zamjenika ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saše Dalipagića s resornim entitetskim ministrima Denisom Lasićem i Neđom Trninićem te predstavnicom Vlade Brčko Distrikta Sanjom Alatović, postignuta je načelna ministarska suglasnost o načinu izrade strateških dokumenata u oblasti prometa.

''Očekuje se uskoro potvrda načelno zauzetih stavova i početak izrade strateških dokumenata u području prometa, kako bi Bosna i Hercegovina do summita u Parizu, planiranog za 04.07.2016., imala ispunjene preduvjete za podnošenje aplikacije za dodjelu sredstava iz fonda IPA II'', priopćeno je danas iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Glavna tema sastanka je bila izrada strategije prometa i akcijskog plana za njenu provedbu.

''Ministri su postigli načelnu suglasnost u vezi načina izrade strateških dokumenata, na način da bi u izradi sudjelovale institucije na svim razinama vlasti, županijskoj, entitetskoj, razini Brčko Distrikta i državnoj razini. Naglašeno je kako se radi o jako opsežnom poslu i kratkim rokovima za realizaciju, ali će se poduzeti dodatni angažman kako bi se blagovremeno realizirala izrada strateških dokumenata", navedeno je također u priopćenju.

BiH je, s obzirom na novi pristup Europske komisije u odnosu na korištenje sredstava iz fondova EU namijenjenih za podršku prometnom sektoru, u obvezi da kao preduvjet za podnošenje aplikacije za pristup sredstvima iz IPA II fonda izradi strateške dokumente i akcijski plan za provedbu, napominje Ministarstvo.

Na sastanku je razgovarano i o potrebi poboljšanja zastupljenosti entitetskih predstavnika u radu SEETO-a i drugim međunarodnim organizacijama te otvorenim pitanjima u području licenciranja prijevoznika u međunarodnom prijevozu.

Kopirati
Drag cursor here to close