Pumpa ne radi

Donja Drežnica opet bez vode!

Donja Drežnica opet je ostala bez vode
Gospodarstvo / Flash | 15. 10. 2018. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Donja Drežnica opet je bez vode, javljaju mještani.

Kako kažu, nova pumpa opet nije u funkciji, a vode nema već 15 dana.

''Voda je nestajala cijelo ljeto u prekidima. I evo sada opet nema vode petnaestak dana i nitko ništa ne poduzima. Narod je ovaj put kriv što vode nema, tope njive s vodom koja se pije, pa pumpa pregori. Ovdje u selu ima dosta bolesnih i starih koji ne mogu izaći i uzet sebi vodu s Drežanjke. Ovo je sramotno. Zar je moguće da u 21. stoljeću nemamo vode'', rekao nam je čitatelj iz Donje Drežnice, govoreći kako pumpa ima garanciju, ali danima nitko ne zove majstore da je popravi.

Valja podsjetiti da je i ljetos nestalo vode u Donjoj Drežnici, kada se dogodio kvar na instrument ploči, te su pregorjeli glavni osigurači.

No, problem opskrbe vodom se ponavlja već godinama, te mještani često zbog kvarova na vodnoj crpki ostaju bez vode, jer vodu dobivaju iz ''ničijeg vodovoda''.

 Inače, problemi s vodnim napajanjem počinju zapravo 1997. godine kada je napravljen bazen koji je spojen na obližnju rijeku, a već ranije bilo je problema s dovodom vode.

 Tajnik Mjesne zajednice u Drežnici, Ramiz Alić za Bljesak.info prošle godine je rekao kako građani godinama sami održavaju vodovod i koriste vodu. Kada su bili manji kvarovi, mještani su sami popravljali no kada dođe veći kvar nemaju se kome obratiti.

Ovaj vodovod je po riječima Alića urađen oko '96. Zajedno su ga postavili Grad Mostar i Vodovod, ali on nikada nije imao građevinsku dozvolu jer je napravljen kao neko privremeno rješenje, te nije niti tehnički ispravan niti je zaveden u knjigama. Dakle Grad Mostar je dao Vodovodu dozvolu da ga održava, dok ne riješe papire, međutim papiri nikada nisu riješeni i prije nekoliko godina, direktor je vratio nazad nadležnost Gradu.

''Ja sam se obraćao svim institucijama u gradu, ali nitko nije kriv. I tako to stoji preko dvije godine'', rekao je tada Alić.

Kopirati
Drag cursor here to close