Opet problemi s vodom

Mještani Donje Drežnice nakon deset dana dobili vodu

Čitatelji su nam javili i da se od mještana prokuplja novac, kako bi se majstoru mogao platiti popravak.
Vijesti / Flash | 29. 01. 2018. u 19:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Večeras, nakon gotovo deset dana vratila se voda u Donju Drežnicu.

Kako su nam javili naši čitatelji, dogodio se kvar na instrument ploči, te su pregorili glavni osigurači, koji su tek danas popravljeni. Preko deset dana bez vode su bili ne samo mještani nego i Dom zdravlja i škola.

Čitatelji su nam javili i da se od mještana prikuplja novac, kako bi se majstoru mogao platiti popravak.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da su mještani Donje Drežnice ostali bez pitke vode. Ovaj problem se ponavlja već godinama, te građani često zbog kvarova na vodnoj crpki ostaju bez vode, jer vodu dobivaju iz ''ničijeg vodovoda''.

Inače, problemi s vodnim napajanjem počinju zapravo 1997. godine kada je napravljen bazen koji je spojen na obližnju rijeku, a već ranije bilo je problema s dovodom vode.

Tajnik Mjesne zajednice u Drežnici, Ramiz Alić za Bljesak.info prošle godine je rekao kako građani godinama sami održavaju vodovod i koriste vodu.

Kada su bili manji kvarovi, mještani su sami popravljali, no prošle godine se dogodio veći kvar na crpki koji je koštao skoro devet tisuća maraka.

''Direktor vodovoda je rekao kako on neće da zna za ovaj vodovod, tko je tu kriv, kako i za što, mi ne znamo. Ovaj vodovod je urađen oko '96. Zajedno su ga postavili Grad Mostar i Vodovod, ali on nikada nije imao građevinsku dozvolu jer je napravljen kao neko privremeno rješenje, te nije niti tehnički ispravan niti je zaveden u knjigama. Dakle Grad Mostar je dao Vodovodu dozvolu da ga održava, dok ne riješe papire, međutim papiri nikada nisu riješeni i prije dvije godine, direktor je vratio nazad nadležnost Gradu. Ja sam se obraćao svim institucijama u gradu, ali nitko nije kriv. I tako to stoji dpreko dvije godine'', rekao je tada Alić.

Kopirati
Drag cursor here to close