Zastarjeli zakoni

Zašto je ''zapeo'' dinar u ŽZH-u

Nakon pisanja teksta na našem portalu kako se u Županiji Zapadnohercegovačkoj kazne plaćaju u dinarimam kontaktirali smo Upravu za inspekcijske poslove ŽZH gdje su potvrdili kako se i dalje koristi navedeni zakon iz bivše države
Gospodarstvo / Flash | 22. 11. 2017. u 14:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog nepostojećeg novog Zakona o zaštiti na radu Federacije Bosne i Hercegovine i dalje su na snazi zakoni koji su doneseni za vrijeme Jugoslavije zbnog čega je jugoslavenski dinar ''zapeo'' u inspekciji Županije Zapadnohercegovačke.

Naime, nakon pisanja teksta na našemu portalu kako se u Županiji Zapadnohercegovačkoj kazne plaćaju u dinarima kontaktirali smo Upravu za inspekcijske poslove ŽZH gdje su potvrdili kako se i dalje koristi navedeni zakon iz bivše države.

''Činjenica je da postoji izvjestan broj zakonskih i podzakonskih akata usvojenih još za vrijeme bivše države koji su još na snazi, jer tijela u čijoj su nadležnosti ta zakonska rješenja nisu donijela nova. Tako se pored navedenog Zakona o zaštiti na radu i oko 40 podzakonskih akata iz ove oblasti mogu naći i zakonski i podzakonski akti i iz drugih oblasti, a kao najzanimljiviji primjer može se izdvojiti jedan pravilnik iz oblasti veterinarstva iz čak 1946. godine'', rekao je ravnatelj Uprave Nikica Tomas za Bljesak.info.

Tomas dodaje kako su u zakonu kazne propisane u dinarima što otežava rad inspektorima navedene uprave, gdje se odredbama Zakona o inspekcijama u ŽZH osiguravaju svi mehanizmi za otklanjanje tog problema. 

Kopirati
Drag cursor here to close