IPA

Di Salvatore: HNŽ mora imati ključnu ulogu u ulasku BiH

Gospodarstvo / Flash | 23. 09. 2016. u 11:32 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar je danas, po treći put ove godine, imao priliku ugostiti direktoricu upravljačkog tijela Programa IPA Adriatic CBC Paolu Di Salvatore.

U mostarskoj zračnoj luci talijansku gošću dočekali su županijski premijer Nevenko Herceg i direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić.

"Županija sudjeluje u međuteritorijalnoj i prekograničnoj suradnji, te u resorima energetska učinkovitost, obnove kulturnog-povijesnog i gospodarskog naslijeđa Bune, te obnovu mostarske Zračne luke, uz projekte iz Civilne zaštite i vozila hitne pomoći na plinski pogon", rekao je Herceg.

"Kako naša proračunska sredstva nisu dostatna za razvojne projekte, pomoć iz europskih fondova možemo iskoristit za provedbu naših prijavljenih projekta. Nadam se da će i u budućnosti suradnja s IPA programima biti plodonosna kao što je bila i do sada'', zaključio je Herceg zahvalivši na pomoći EU u razvoju, životu i standardu u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Direktorica Di Salvatore navela je kako je trećim dolaskom potvrdila dosljednost i privrženost NiH i  ove županije ulasku u EU.

''Ova županija mora imati ključnu ulogu u ulasku BiH u Europsku uniju, ali i u procesima makro-regije Jadransko-jonske koje će sada, nakon zelenog svjetla BiH, imati pravo pristupati fondovima. U ime Europske komisije i IPA fondova nadam se da će budući projekti biti od koristi i nama i vama. Jako sam sretna da mogu vidjeti ono što će se uraditi u mostarskoj zračnoj luci, te da će ona pomoći u spajanju ljudi i gospodarstva između dvije obale Jadranskog mora", rekla je Di Salvatore.

Marin Raspudić je zahvalio na dolasku te zanimanju na ovu regiju i Mostar, te se nada da će se slični i projekti se nastaviti u budućnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close