Sarajevo

Dani organske proizvodnje 2012.

Gospodarstvo / Flash | 08. 05. 2012. u 12:51 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savez ORGANSKO FBiH radi promocije mogućnosti i značaja organske proizvodnje i njenih potencijala u Bosni i Hercegovini organizira od 09. do 12. svibnja manifestaciju Dani organske proizvodnje 2012. na Trgu "Alija Izetbegović" u Sarajevu.

U središtu grada u četiri dana posjetitelji će moći pogledati, probati i kupiti veliki broj organskih proizvoda - voća, povrća, mesa i mlijeka, meda i drugih pčelinjih proizvoda, ljekovitog bilja. "Na manifestaciji ćemo imati 42 certificirana proizvođača organskoga iz FBiH i RS-a", izjavio je Sejo Herceg, predsjednik Saveza ORGANSKO FBiH.

Dodao je također da je organska proizvodnja u ovoj fazi razvoja suočena s izuzetno izraženom potrebom za edukacijom pa se u sklopu manifestacije organizira prvi ciklus obuke savjetnika za organsku proizvodnju za koji su se već prijavile 32 zainteresirane osobe iz FBiH.

Cilj seminara je ojačati kapacitete lokalnih institucija i nevladinih udruga koje se bave razvojem organske proizvodnje kako bi mogle same ili uz pomoć Saveza ORGANSKO FBiH koristiti osnovne istrumente za zaštitu prirodnih resursa i okoliša.

Sudionici seminara će se u dva dana upoznati o osnovnim načelima organske proizvodnje u korist samostalnog pružanja pomoći savjetovanja organskih proizvođača na području općine kao i članova Udruga koje se bave razvojem organske proizvodnje.

Organizator seminara su Savez udruženja, asocijacija organskih proizvođača FBiH u suradnji s BeHaBioCertom Sarajevo i ECO-LINE-om Mostar. Predavači na seminaru, koji će biti održan u Centru za podršku biznisu, Općina Centar, 10. i 11. svibnja, bit će eminentni stručnjaci iz organske proizvodnje.

Kopirati
Drag cursor here to close