Kuće za povratnike

Čordaš: Izgrađeno 36 kuća u okviru druge faze Projekta OPEC

Gospodarstvo / Flash | 12. 07. 2017. u 11:10 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U RS-u se uskoro očekuje završetak radova na 36 kuća izgrađenih u okviru druge faze Projekta OPEC'', rekao je entitetski ministar za izbjeglice i raseljena lica Davor Čordaš.

''Zadovoljstvo mi je vidjeti da se privodi kraju izgradnja objekata u okviru druge faze Projekta OPEC, jer se radi o stambenim jedinicama koje su u Projekat uključene zahvaljujući uštedama koje je Ministarstvo ostvarilo prilikom realizacije Projekta u 2014. godini'', naveo je Čordaš prilikom obilaska radova na izgradnji stambenih jedinica u Bosanskom Brodu, Derventi i Doboju.

Čordaš je razgovarao s obitelji Grgić iz Bosanskog Broda, koja će uskoro useliti u svoj novi dom.

Resorni ministar je podsjetio da je u okviru Projekta izgradnje stambenih jedinica OPEC tijekom 2014. godine završeno 170 kuća, a zahvaljujući uštedama koje je Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS-a ostvarilo prilikom provođenja javnih nabavki, odnosno implementacije Projekta, u iznosu od oko 500.000 eura, stvorena je mogućnost za izgradnju dodatnih 36 stambenih jedinica.

Kuće u okviru druge faze Projekta OPEC rade se na prostoru 14 gradova i općina Republike Srpske, i to 10 u Banjoj Luci, četiri u Bosanskoj Gradišci, po tri u Doboju, Kotor-Varoši i Foči, po dvije u Derventi, Kalinoviku, Prijedoru i Šipovu, te po jedna u Bosnskom Brodu, Bratuncu, Novom Gradu/Bosnaskom Novom, Pelagićevu i Trebinju, priopćeno je iz Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica RS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close