Bešlić

Čeka se kredit od 25 milijuna: Zašto je dvorana bitna Mostaru

Gospodarstvo / Flash | 23. 01. 2017. u 12:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Dvorana je vrlo bitna za integriranje grada, zbog prošlosti koja je bila iznimno teška. Želimo mlade ljude dovoditi na jedno mjesto, zajednički širiti sport, kulturu i sve ono što je važno, da imaju mjesto zajedničkog okupljanja i na taj način pravimo bolju budućnost u ovom gradu'', izjavio je za Dnevni avaz gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Naime, sarajevske novine pišu kako Mostar kao sportski centar hercegovačke regije, koji ima više od 100 sportskih klubova sa oko 15.000 mladih sportaša, nema adekvatne uvjete za bavljenje sportom te da je ''neslavna izgradnja sportske dvorane u samom središtu grada, započeta još krajem osamdesetih godina prošloga stoljeća, ironično prozvana jednim od gradskih fenomena, s obzirom na to da traje desetljećima, a iz zemlje su se do sada pomolili tek njeni temelji''.

No, ovih dana iz Gradske uprave, kao i Županije, stižu naznake da bi Mostar, ukoliko budu dobivene sve potrebne suglasnosti, konačno mogao završiti izgradnju sportske dvorane.

Bešlić je potvrdio za Avaz da je pokrenuo inicijativu da Županija podnese zahtjev za kredit za sportsku dvoranu u iznosu od 25 milijuna KM.

''Očekujem da Skupština HNŽ- podnese taj zahtjev. Imao sam dugo pregovore s Razvojnom bankom Vijeća Europe da nam se pomogne s projektima koji su vrlo važni za integriranje, održivost i budućnost grada i vjerujem da će i Vlada i Skupština HNŽ prihvatiti ovu inicijativu. To moraju i više razine vlasti potvrditi, a onda treba sačekati kada će Razvojna banka Vijeća Europe raspravljati o našim zahtjevima'', naveo je Bešlić.

Ističući da je Vlada HNŽ-a spremna dati jamstvo za ovaj kredit, premijer HNŽ Nevenko Herceg je Avazu rekao kako je riječ o vrlo povoljnim kreditnim sredstvima, s kamatnom stopom od pola posto.

''Takav kredit nijedna kreditna institucija u svijetu ne daje i bio bi grijeh i šteta propustiti tu mogućnost. Razvojna banka Vijeća Europe je spremna dati taj kredit a s obzirom da ne postoji Gradsko vijeće Mostara, Vlada i Županija imaju mogućnost da to preuzmu i budu jamac te da se na taj način premosti ta situacija'', dodao je Herceg.

Kopirati
Drag cursor here to close