Direktor Laste

Čapljina: Radnici bez plaća se glupiraju?!

Gospodarstvo / Flash | 09. 11. 2016. u 12:02 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Bezveze vam je vijest i ovo je branša teška, ovdje je borba opstati na tržištu. Radnici će biti prekosutra pozvani na posao, danas su im puštene dvije plaće'', rekao je za Bljesak.info direktor Zvečevo Lasta d.d. Čapljina Ivan Raguž na upit o prestanku rada djelatnika ove tvornice.

Naime, Unija neovisnih sindikata Sindikat Zvečevo- Lasta Čapljina je priopćila kako su radnici ove tvornice poslani kućama bez ikakvog objašnjenja od strane poslodavca.

Radnici ne rade bez plaća

Direktor tvornice tvrdi kako ''radnici nisu pušteni kućama, nego nisu htjeli raditi bez plaće''.

Sindikat pak tvrdi kako je tvrtka Lasta Čapljina svojim djelatnicima duguje plaće za 7., 8. i 9. mjesec tekuće godine i doprinose za 2014., 2015. i 2016. godinu. Također, navode kako su djelatnici Sindikata tvrtku dali na sud i proces tužbe je u tijeku.


Direktor čapljinske Laste Ivan Raguž (Foto: Bljesak.info)

''Lagali su ih i zavlačili, dobivali na vremenu kako bi išli u ostvarivanje nekih svojih ciljeva'', navode iz Sindikata.

Upoznat s tužbama

Raguž kaže kako je upoznat s tužbama, te kako su to tužbe koje se odnose za mjesece, srpanj i kolovoz, odnosno za mjesece za koje im je isplaćena plaća.

''Dali su tužbe vezano za zaostatke plaća, plaće su puštene, tako da je to besmisleno'', smatra Raguž.

Kaže kako su isplaćene plaće i kako će radnici već prekosutra biti na poslu.

''Mislili smo sutra početi raditi, međutim šef održavanja mi je rekao da ne možemo početi prije prekosutra'', rekao je direktor.

Prodaja ''Laste''

Pitali smo da nam prokomentira informaciju o prodaju tvrtke Lasta, koju smo dobiti od Sindikata.

''Ja nisam ni vlasnik, niti kupac, ni prodavac, prema tome to pitanje nije za mene, a pogotovo ne za Sindikat'', rekao je Raguž i dodao da medijskim istupima Sindikat samo šteti Lasti.

''To vam nije nikakva vijest, nervira me glupiranje od njih, kao da ćete im vi iz medija dati plaću. Samo prave štetu firmi'', dodao je Raguž.

Saga radnika tvrtke traje već duže vremena. U lipnju su zbog neisplaćenih plaća radnici samovoljno prekinuli proizvodnju u tvornici. Također su u rujnu održali štrajk upozorenja.

Kopirati
Drag cursor here to close