Urbanističko uređenje

Čapljina dobila novi, moderni parking u središtu grada

Gospodarstvo / Flash | 07. 07. 2016. u 10:05 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U predviđenom vremenskom roku završeni su radovi na rekonstrukciji velikog parkinga kod Gradske sportske dvorane u središtu Čapljine. 

Naime, danas su ocrtana parking mjesta, a radnici će još danas i sutra raditi na ''ušminkavanju'' detalja parkinga, koji će kroz dan-dva biti ponovno otvoren za korištenje.

Iz službe prostornog uređenja i graditeljstva Općine Čapljina za Bljesak.info ističu kako je rekonstrukcijom ovog parkinga središte Čapljine dobilo jedan upotrebljiv prostor koji svojim izgledom i namjenom više ne odudara od središta grada.

''Zbog velike frekvencije vozila na ovom parkingu, kako zbog Gradske sportske dvorane, tako i dviju škola te tržnog centra, bilo je potrebno rekonstuirati ovaj parking u cijelosti. Na ulazu je napravljeno razdjelni otok kako bi bila brža protočnost vozila, na samom parkingu dobilo se 65 parkirnih mjesta plus tri mjesta za autobuse ispred same dvorane, ostavljen je i požarni put za slučajeve nužde, riješene su slivne vode, postavljena je rasvjeta, a još slijedi uređenje zelenih površina da bi cjelokupan projekt bio gotov'', ističu iz ove službe.

Čapljina je jedan od rijetkih gradova koji ne naplaćuje parking na javnim površinama, a ovaj rekonstruirani parking jedan je od ukupno pet koji se nalaze u središtu grada, što je dovoljno za potrebe stanovništva i njihovih gostiju.

Na ovaj način Čapljina uspijeva održati mnogobrojna priznanja za urbanistički najuređeniji grad u regiji, kakvim se smatra već posljednjih nekoliko desetljeća.

Kopirati
Drag cursor here to close